20 Jaar Hucksters.

20 Jaar Hucksters.

Of ik er geen spijt van heb dat ik uit de Hucksters gestapt ben? Ik krijg de vraag minstens 3 keer per avond te horen als ik een schaars optreden bezoek van mijn vrienden van de Hucksters.

Maar ik vind het leven veels te kort om ook maar ergens spijt van te hebben. Ik heb een waanzinnige tijd met de band mee gemaakt, veel mensen ontmoet, een paar liefdes gehad en vooral verschrikkelijk veel gelachen. Waar moet je dan spijt van hebben?

Met Hans zit ik in het oergezellige CoolCast bandje, Ed zorgt nog steeds dat ik geen financiële wandaden bega, dus van oud zeer is ook al geen sprake.

En als het zooitje ongeregeld dan 20 jaar bestaat, een jubileumfeest geeft en vraagt of ik ook een paar nummers wil mee drummen, dan voel ik mij zeer vereerd!

20 jaar is geen kattezeik en dit komt voor grotendeels op het conto van Hans die met groot enthousiasme, zowel op als naast het podium, de boel in het gareel houdt.

Ik moet vaak aan Bruce denken als ik Hans zo op het podium zie, terwijl de echte baas natuurlijk Ed is. De stille, iets teruggetrokken, stiekem-in-het-hoekje-staande bassist heeft alle touwtjes stevig in de handen. Zonder Ed waren de Hucksters 19 jaar geleden al failliet gegaan.

Zonder Ed zaten Hans en ik waarschijnlijk nu nog ouwe drankrekeningen af te betalen.

Of in de lik wegens het molesteren van een uitbater die weigerde ons te voorzien van een broodje kroket.

Maar het allerbelangrijkste: het grote gemene goed is de liefde voor muziek. Dan gaan de harten sneller kloppen, daar begint de adrenaline te stromen.

Er is niks mooiers dan muziek maken met je maten.

Voorafgaand aan het jubileumconcert op 8 juni in Rijsenhout werd er met al de oud-leden verschilden keren gerepeteerd. Op zich al weer hilarisch, het haantjesgedrag, de verhalen uit de ouden doos, maar ook de passie van het samen spelen.

20 jaar Hucksters, je zou het een instituut kunnen noemen…

En ik hoop dat ze nog lang door gaan, want ook aan de zijlijn kan ik hier van genieten.

Dus vraag volgende keer niet of ik er geen spijt van heb, want daar kon je wel eens spijt van krijgen.