Who the fuck is Mister Jack?

Ik werd geboren op 19 augustus 1962 te Bloemendaal, als verjaardagscadeautje voor mijn moeder Beb. Al snel werd duidelijk dat alles waar je mee – of op – kon slaan in onveilige handen was bij de kleine drummer in spé.

De eerste echte band van betekenis was Eyes Tell Lies, waarin ik samen met mijn grote vriend Ed van der Linden speelde. Later werd deze band aangevuld met gitarist Armando Jansen, tevens vriend voor het leven. Ik speelde ook gitaar, puur voor de lol – en reuze handig om nummers en songteksten mee uit je hoofd te leren. Helaas kwam daar een einde aan toen ik het topje van mijn vinger eraf schaafde.

In 1992 kwam ik bij de Hucksters, waar Ed toen al deel van uit maakte. Later kwam wederom Armando bij de band. Na de tweede cd begon ik – puur voor mezelf – stukjes te schrijven. Ik had niet de bedoeling er iets mee te doen, maar voor ik er erg in had, had ik aardig wat proza geschreven over de ins en outs omtrent de Hucksters. Dit mondde later uit in een heus boek: “Ein Festival der Liebe”. Een 2e druk volgde al gauw en het boek is later zelfs in het Engels uitgegeven.

Na dik 16 jaar besloot ik te stoppen als drummer/zanger bij de Hucksters en mijn energie meer in het schrijven te stoppen. Een fijne samenwerking met Esther Streefland ontstond tijdens het maken van de herziene uitgave van “Ein Festival der Liebe” en die samenwerking leidde tot mijn tweede boek: “Spruitjes en Andere Ongemakken”.
Eind 2013 kwam boek drie – “TussenDoortjes” – uit, gevolgd door “Mister Jack is Niet te Stoppen”.
Voor mijn zieke nichtje stelde ik mijn gedichtenbundel “Proza en andere Gedachtekronkels” samen.

Tussendoor heb ik nog in de band TDI Rock gezeten, een paar jaar in de CoolCast gespeeld en momenteel ben ik drummer bij The Cause, waar ik ook mijn debuut maakte als songwriter, met de nummers ‘Son’ en ‘Now that you’re gone’.

Begin 2017 kwam mijn eerste roman uit: “De Cellodrager”. Kort daarop verscheen de opvolger, “De Flamenco Dans” en in 2019 volgde deel drie: “De Bandoneon van de Dood”. In 2020 zijn deze drie boeken gebundeld tot de trilogie “De Tango van het Geld”.
Het volgende boek, “DoodZonde”, kwam eind 2020 uit.

Momenteel zitten we in de eindfase van boek 12 alweer, een boekje over sport….
EN……: de eerste kinderboekjes komen eraan! De verhalen van Pep & Opa Sjek, geïllustreerd door Marja van der Kolk.

Al deze werken zijn of komen te koop in de shop van deze site en via www.booart.nl.
De e-books zijn ook bij bol.com verkrijgbaar.


Als bon vivant, liefhebber van wijn en muzikale veelvraat hoop ik nog veel te mogen schrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.