Arme legging

Arme legging.

Hoe ver kan een sportlegging oprekken? dacht ik bij mijzelf toen de kudde al pratend over al hun relationele probleempjes voorbij kwam stampen. Bij VVBN hebben zij waarschijnlijk een van de aller besten die met je mee denkt, een legging die met je mee groeit als het ware. In gedachten zag ik hier al weer zo’n fout reclame filmpje voorbij komen, waarin met overdreven Amerikaans accent word aangeprezen hoe fantastisch deze wonder legging wel niet is. En als je nu bestelt krijg je de wonder Bra er gratis bij. Want ook de wonder Bra denkt met je mee.

Het gekakel in het hoenderhok zwol aan en ik dwaalde af naar de Pyreneeën met zijn grillige glooiingen, haar diepe ravijnen en robuuste bergpassen. Zo ziet de gemiddelde goed gevulde wonderlegging er ook uit, dacht ik. Alleen van de Pyreneeën kan ik wel genieten. De rust, de ruimte, het kabbelend riviertje die zijn weg naar beneden zoekt, en niet tegen de natuurwetten ingaat zoals de wonderlegging.

Plots was het stil, alleen het gepruttel van de frituurpan en de knorrende magen was nog te horen. Hongerig en begerend stonden de dames rond de pan als heksen bij volle maan om de toverketel, en werd er verlekkerd naar de bitterballen uitgekeken. Je hoorde de wonderlegging denken, ach was ik maar gewoon de snotlap van dat ouwe druivenboertje in de Pyreneeën geworden.