Bijna iets verkocht.

Het was ronduit een teleurstellende dag, zeg maar rustig kutmetperen. Er was van alles belooft en het zou mega groot worden. Een plein vol met muziek liefhebbers, live muziek en prachtig weer. Alleen het laatste was uitgekomen, van de 3000 verwachtte mensen heb ik er denk wel 133 gezien. Het eerste wat ik zei toen ik arriveerde was. ‘Waar is het podium?’
Vergunningen waren niet verleend en meer van dat soort geneuzel. Als ik dat nou van te voren had geweten was ik met een sombrero over mijn piel op het strand gaan liggen of zo.
Ach ja, weer wat geleerd, en het aardbeien meisje naast mij was aardig. En er was bier en heerlijke broodjes dus zo erg was het allemaal niet. Maar die had ik ook zonder een bus vol handel kunnen halen.

Bijna had ik toch nog iets verkocht, maar ik ben niet gemeen genoeg.

Een oud stelletje komt hand in hand aan strompelen. Zo’n stelletje wat hun hele leven verliefd op elkaar is gebleven en waarvan menigeen ooit had gedroomd ook op die manier oud te worden. Ze bleven geïnteresseerd voor een wijnrek staan en keken elkaar een beetje stout aan.
‘Is dat droge witte wijn mijnheer?’
‘Jazeker.’ Zei ik. ‘Heel droog zelfs.’
Als decoratie had ik er een paar lege flessen ingelegd.
‘Wat kost deze fles dan mijnheer?’
Ik dacht de beste man wil weten waar deze gekocht is en voor hoeveel, dus ik beantwoord hem netjes met 5 euro meneer, te koop bij….
Maar de man stond al met 5 euro in zijn handen klaar. ‘ Doe u mij dan maar een fles.’
Verbouwereerd keek ik man aan.
‘Ja maar meneer deze fles is leeg.’
Hij keek naar de fles in zijn hand, draaide hem nog een keer en gaf hem daarna teleurgesteld terug aan mij. Een beetje lacherig liepen ze weer hand in hand verder.

Ik hoop maar dat er thuis mensen zijn die ze een beetje in de gaten houden, en een echt droog wijntje voor deze lieverds inschenkt.

Rustig gooide ik mijn bus weer vol en dacht, zo slecht was de dag niet. Bijna iets verkocht.