Bubbels.

Sjekophetekolen.

Ik vroeg eigenlijk alleen of Mirjam de bubbels kwam op slurpen. Zaterdag dan maar, en dan doen we meteen een BBQ. Ik heb wijn bier en een verloren blikje sinas maar geen BBQ. Rinus was zijn vest vergeten bij een vorige drank sessie dus ik zei dat ze deze zaterdag konden ophalen. Vriend Ian wou vrijdag langs komen, ik vroeg kan zaterdag ook? Als ik meester bbq Anton nou vraag om te draaien heb ik een probleem minder en een hoop gezelligheid meer. Jaap moest eigenlijk dansen, maar ik vind dat dat wel met een goed gevulde maag moet. En zo zaten we ineens met z’n elven aan de tafel.

De dames hadden mijn keuken geconfisqueerd waar de heerlijkste dingen werden gefabriceerd. En Claar en Diesel hadden en soort van wapenstilstand afgekondigd. Volle maan en mooi gezelschap. Daar word Sjek blij van. De wijn vloeide rijkelijk, er werden liedjes gezongen en tante Renaat verzorgde het toetje waarna niemand meer mocht of kon rijden.

Nou vind ik volgende week te vroeg, ik heb even herstel tijd nodig. Maar over 2 weken kan het weer hoor. Ik heb nu een BBQ, bananen genoeg, een fles drank waar ik nog nooit van heb gehoord. Iets van een kledingstuk maar het kan ook een dood beest zijn. En een halve cursus bbqen afgerond.

De volgende ochtend kreeg ik een appje van, wat heb jij lieve en gezellig mensen om je heen.
Tja dacht ik, dat zegt toch meer over jullie dan over mij. Nagenietend met een grote glimlach ruimde ik de rommel een beetje op en realiseerde mij wat voor opportunistische pannekoek ik toch eigenlijk ben. Wie geeft er nou een BBQ zonder zo’n ding te hebben. Volgende keer maar steengrillen, stenen zat hier achter tenslotte.

Het was weer zo’n spontane avond met een gouden randje waar ik nog lang van zal nagenieten.