For you.

Al jaren stond die op mijn lijst van To Do. Waarom weet ik niet, want ik was er nog nooit geweest. Misschien dat ik er ooit een foto van had gezien of zo. Wel had ik eens voor de poort gestaan en een glimp opgevangen van de schitterende ambiance. Ooit dacht ik toen, ooit ga ik hier nog een keer naar toe. En plots deed zich daar de gelegenheid voor dat er een favorieten band van mij daar zou spelen. 2 vliegen in 1 klap. Kaartjes gekocht, hotel geboekt en hopen op droog weer. Afgelopen vrijdag was het dan zo ver.

Het was nog mooier dan ik in mijn stoutste droom had durven dromen. Uit de mergel uitgehouwen, tussen de rotsen kijkend naar een grot, zat ik daar in het openlucht theater van Valkenburg. Een mooiere ambiance kun je je haast niet voorstellen. Zowel voor publiek als artiest.

Mirage begon rustig met het nummer Albatross, zoetgevooisde klanken vulde het uitverkochte theater. Bij het tweede nummer kwam Chaja als een mysterieuze heks dansend uit de grot om de band te vergezellen.
Let wel!! Ik hou van heksen, vooral als ze zo mooi en lief zijn als deze zangeres.
Nou ben ik niet zo van het foto’s nemen tijdens een concert, ik luister liever. Maar dit moest ik vast leggen. Na enig aandringen bij de security mocht ik zelfs even achter het podium.
Ik dacht die lui van Mirage willen straks vast wel een foto van dit overweldigende optreden. Als dank zong Louise, Song Bird speciaal voor mij (ja echt) en even voelde ik mij de gelukkigste man op aarde.
Wat een geweldige band, wat een lieve mensen, wat een mooie locatie, en wat ben ik af en toe toch een bofkont. Ik heb veel concerten gezien, heel veel. En hier had ik hoge verwachtingen van wat meestal uitloopt op een teleurstelling.
Maar nee hoor. Dit was genieten met een zwoele G. Soms vallen alle dingen precies op 1 plaats, en als jij daar dan deel van mag uitmaken voelt het net of je een prijsje in de loterij hebt gewonnen.
Ik zag het publiek genieten wat oversloeg op de band. Zelfs de buienradar raakte van slag en liet spontaan een paar warme tranen. Het geheel heeft mij 1 van de allermooiste avonden bezorgd, en zal lang in mijn geheugen gegrift blijven. Een prijs in de loterij win je tenslotte niet elke dag.
Dankjewel Cauberg met je prachtige openlucht theater.
Dank jullie wel lieverds van Mirage.

Ik zou hem van de To Do list af kunnen vinken maar ik laat hem staan. Want ik denk zomaar dat dit een vervolg gaat krijgen. En dan ben ik er graag weer bij.