Gefaald.

God heeft toch aan alle kanten gefaald. Ontslaan die mythe. Wat heeft die nou daadwerkelijk gebracht dan verdeeldheid, oorlog, hebzucht en de meest afgrijslijke ziektes. Zelfs het Nederlands elftal kon die niet door de voorrondes loodsen. Dan ben je werkelijk een hele grote lul van niks.
Maar ondertussen word mij wel weer een schuldgevoel aangeluld om de arme kindjes in Afrika te helpen. Alweer? Waar is het mis gegaan?
Wat we nodig hebben is een nieuwe God. Een God die het niet toe staat dat leiders in weldaad baden terwijl hun eigen volk barst van de honger en dorst. Die het sowieso overbodig maakt om leiders te hebben. Een communistische God wellicht, die eerlijk verdeeld zonder er zelf beter van te worden. Een God die niet meer toestaat dat een medicijn tegen aids voor 55 duizend euro verkocht word, terwijl het maar 55 euro kost om ze te maken. Zij überhaupt niet toestaat dat er aids bestaat.
Ik zeg zij, want de nieuwe God is een dame. Want wees eerlijk, uiteindelijk verlies elke kerel het van een dame. Kerels willen macht, dames willen liefde.
Zij zal het niet toelaten dat er nog oorlog is, en waarom ook. Dagenlang elkaar beschieten om een hoopje as wat vroeger een stad was, niemand die dat nog begrijpt. En niet zoals haar voorganger de bevolking oproepen om nog meer kinderen te maken die ze niet kunnen voeden. Eerst jezelf kunnen redden en dan verder kijken. Ik koop ook geen auto als ik de benzine niet kan betalen.
De nieuwe God doet niet aan idiote rituelen. Een besnijdenis, of in naam van. Allemaal onzin. Gewoon met elkaar in liefde en verdraagzaamheid leven is alles wat ze vraagt.
Rij je te hard, stopt je auto ermee.
Bel je achter het stuur, gaat je telefoon stuk.
Verkrachters worden gecastreerd.
Pedo’s ontmant.
Het treed allemaal automatisch in werking, komt geen rechter aan te pas.
Een mythe, ik weet het, net als al die andere goden waar we geen kloten aan hebben. Wereld leiders gaan gewoon door over de overbelaste ruggen van de bevolking. ‘Het is verschrikkelijk.’ Ik hoor het Rutte zeggen. Maar ondertussen voor ik weet niet hoeveel aan wapens verkocht naar die zelfde landen. Nee god heeft aan alle kanten gefaald en ons opgescheept met een zooitje wereld leiders die enkel uit zijn op eigengewin. Klaarkomen van oorlogje spelen en geilen van macht. Kerels…..
We hebben dus een nieuwe God nodig. Maar helaas, zo’n feest zal het nooit worden. En dus stort ik maar weer een bedrag op 555 in de hoop een paar kleine mondjes te vullen. Maar dat zou toch in deze moderne tijd niet meer nodig moeten zijn. Feit blijft dat we in een hypocriete klootte wereld leven waar niet de mythe, maar de mensheid aan alle kanten heeft gefaald.