Gemiep.

Dat vrouwen voetbal. Tja, zonder nou denigrerend te willen zijn vind ik echt dat sommige van onze leeuwinnen sterk op mannen lijken. Maar dan bedoel ik wel de mannen die vroeger het voetbal tot het spel der spellen hebben gemaakt. Toen voetbal nog over voetbal ging. Zonder gemiep ging de bal nog over en weer. Zonder drama en vals toneel. Tegenwoordig, eigenlijk al heel erg lang, vind ik denigrerend, dat mannen voetbal meer een wijven dingetje is geworden. Ze zijn meer met hun haar bezig als een opera zangeres vlak voor de voorstelling. Hun geschoren armen en benen zitten dikker onder gekliederd dan een stoere bikker of een piraat. En als ze een keer scoren hebben ze zo’n aandoenlijk dansje waarbij ze met de handen een hartje maken. Heel schattig gezicht als ze daarbij de cornervlag staan te berijden.
Ik vind het in vergelijking met onze meiden maar een treurig truterig gezicht.
De uitgerangeerde voetballers moeten daar natuurlijk iets van zeggen op tv of in een column. Nooit zelf zo ver gekomen, en ineens hebben ze ook verstand van vrouwen! Thuis heeft moeders al jaren geleden de koffers gepakt omdat hij maar niet begreep waar de stip daadwerkelijk zat. Maar je moet wat op je ouwe dag niet waar.
Nee ik kan wel van dat onvervalste dames voetbal genieten. Het venijn is nog gemeend, en word er een onderuit geschoffeld, tikt men elkaar weer vriendelijk op den bips en door.
Ik weet niet of u dat compilatie filmpje wel eens gezien heeft van de grootste aanstellers allertijden? Waarbij niemand niks nada geraakt word, en er zo’n droeftoeter gras ligt te vreten of dat er een goederentrein over hem heen is gewalst. De trauma helikopter moest er bijna aan te pas komen. En 2 seconden later lopen ze ineens weer alsof ze achterna worden gezeten door een hongerige poema want de vrije trap is toegekend. Wat water niet kan doen. Sla een kruisje en kus je ketting malle slabbert.
Een vrouw met een lage stem is verkouden maar speelt gewoon door. Maar heeft u die hoge stemmetjes wel eens gehoord bij de mannen. Daar zitten meer kastraten bij als goed is hoor.
Waar de (mannen) het enkel nog over veel te veel geld en dikke auto’s hebben. Laten de dames zien dat er ook nog zoiets als bezieling bestaat. En voor een habbekrats de trots van Holland zijn. Nu al.
En ik hoop dat het zondag nog mooier word.
Heren kijk, en leer. Doe wel eerst even je haar goed.