Hoe mooi is dat.

 

Al jaar en dag komt hij regelmatig een bakkie doen. Koopt altijd als eerste mijn boek, geeft mij feed back, en roept tegen Jan en alleman dat ze dit boek echt moeten kopen. Zelf is hij ook een begenadigd schrijver, maar dan wel een van den oude stempel. John gaat zonder facebook, computer of website door het leven. Geen laptop en zelfs geen typemachine in zijn huis, dat overigens meer weg heeft van een museum in oude motoren en prachtige antieken techniek.
Nee John schrijft nog gewoon ouderwets met den pen, hoe mooi is dat.
Vanmiddag vertelde John dat hij mijn boek Dood Zonde voor de vierde keer aan het lezen was, en maar niet begreep waarom dit niet in alle winkels bij de kassa op een stapel te koop lag. Waarom nog geen Tv programma er aandacht aan had geschonken.
Mijn gebrek aan marketing denk ik John, nog een bakkie?

Nou ken ik jou toch al aardig wat jaren Jack, je rare fratsen, je turbulente leven, en jou nogal excentrieke schrijfsels. Maar ik heb het idee dat ik door je laatste boek jou pas echt heb leren kennen. En ik wil maar even gezegd hebben Jack, dat ik jou een mooi mens vind.

Mooi he.