Niet uit te leggen.

Ik dacht altijd over een redelijke mate van intelligentie te beschikken, een humane opvatting en een gezond verstand te hebben. Maar helaas. Ik ben nog dommer dan de grootste domoor, het verstand van een garnaal en heb opvattingen die kant nog wal raken. Ik snap het gewoon niet.
Psychiaters wel, die hebben daarvoor gestudeerd. Zij weten hoe je de juiste inschatting moet maken. En daar luisteren dan de rechters weer naar, zodat ze hun welgemeende zwaar overwogen conclusies daar uit kunnen trekken. Ze hebben geprobeerd het mij uit te leggen maar daar kom ik heel wat IQ,s voor te kort. Ook die walhalla instelling in het bos begreep ik niet. Een soort van Preston Palace waar maar een beetje gehoerd en gesnoerd word, het personeel doet vrolijk mee want dat integreert een stuk makkelijker voor die arme sloebers. Ik dacht er zal toch wel iemand aan de bel trekken, maar nee ssssst, geen slappende honden wakker maken is het motto. Hoe kon ik ook zo stom zijn, daar moet je voor doorgeleerd hebben om dat te begrijpen. Dat heel Holland boos en verdrietig is begrijp ik dan weer wel. Zij snappen het immers ook niet meer. Ook allemaal dombo’s die dachten en vertrouwden op. Want het zal allemaal best wel een reden hebben, goed beargumenteerde wijsheden die redelijker wijs uit te leggen zijn als we maar niet zo dom waren met zijn allen. Of zou het soms niet uit te leggen zijn.
Er gaan koppen rollen, er word over en weer verweten en gewezen naar elkaar. Heel veel knappe koppen gaan hier hun plasje overheen sproeien en de rest word onder het tapijt geveegd. Wachtend op het volgende drama wat aan geen mens valt uit te leggen.