Over honderd jaar.

Bijna te mooi om waar te zijn, maar het schijnt er nu dus van te komen. Volgens de Coöperatie Laatste Wil is er binnenkort een zelfmoord pil. Een humaan poedertje wat je wegtikt met een mooi glas cabernet sauvignon, en je bent verlost van alle misère. Het mooie is dat je hier niemand mee belast, heerlijk toch, ik sta al op de lijst.
En het werd godverdomme wel eens tijd ook. Hoe vaak heb ik de kadavers wel niet gezien in de sloot voor mijn huis. Die na dagenlang dreggen door politie en familie als een groene zombie naar boven werd getrokken.
Of de uitgesmeerde lijken van pak hem beet 200 meter achter mij op de beruchte spoorlijn van Haarlem naar Leiden. 1 iemand dood, de machinist en conducteur plus 20 hulpverleners met een trauma, 88 passagiers onwel en te laat voor de stamppot, en de buurt keek er al niet meer van op.
Mijn lieve vriendin die zich maar opknoopte omdat ze er geen heil meer in zag, en bijna door haar eigen kind werd gevonden.
Een wel besproken euthanasie die op het allerlaatste moment toch geen doorgang kreeg.
Ongewild ben ik hierin deskundige geworden.
Het had allemaal voorkomen kunnen worden door een simpel pilletje of poedertje.
Zou Herman zo’n pilletje hebben genomen of was dat toch niet rock an roll genoeg?

Natuurlijk lopen de zure zeikers van de SGP en Christen Unie van hun kansel te blèren als een koe naar een Belgisch slachthuis. Dat mag, ieder zijn mening.
Maar niemand mag of kan je het recht op de dood ontnemen.

Dus doen we een pilletje, lekker muziekje, netjes in de stoel waar je zo graag in zat. Met de mensen om je heen waar je van houd, of gewoon lekker alleen.
Of smeren we het uit op de wijze van Guus Meeuwis, kedeng kedeng kedeng kedeng. Want wat je ook verzint en met wat voor argument je ook komt. Als men klaar is, is men klaar.
Heel fijn dat het dan op een humane manier kan, en dat jij bepaalt.
En met mij zijn er velen die daar zo over denken. De website CLW kan de aanvragen amper aan. Meer dan de helft ziet zichzelf al wegkwijnen in onze fijne verzorging en verpleegtehuizen.
Niet dat we massaal dood willen. Maar het leeft zoveel prettiger als je het zelf in de hand hebt.
Het scheelt zoveel rommel en leed dat je wel heel onchristelijk moet zijn om dit niet te omarmen.
Leeft het leven waardig tot het leuk is, of tot de bittere pil. Ieder zijn keus.
Maar ik zal iedere dag blij en opgewekt naar mijn pilletje zwaaien, iedere dag, heel lang, hoop ik.
En…..Over honderd jaar zijn jullie allemaal dood, en ik ook. (Klein Orkest).