Supercalifuckilistickissmyassadocious.

Het was weer een jaar om snel te vergeten. Te vaak in het crematoria geweest. Muzikale helden ons verlaten hebben. Met lede ogen de wereld aanschouwd die ik steeds minder begrijp. En te horen heb gekregen dat de wereld mij ook niet begrijpt. En ondanks dat het triest koud en grijs is, levert het wel de mooiste muzikale nummers op. Muziek met diepgang die je jaren later nog de koude rillingen kan bezorgen of tot tranen toe kan beroeren.

En dat terwijl wij toch allemaal happy peace en vre willen. Maar ja, wie zit er nou op een nummer waar het geluk van af spat te wachten. Elke ochtend wakker worden naast je droom terwijl de koffie geurt.

Ik hou van jou in alle geuren ja zelfs als je stinkt
En jij van mij ook als ik weer eens veels teveel drink
We zijn zo gelukkig elke dag met jou is weer een feest
Ik hou van jou in alle kleuren maar als ik blauw ben nog het meest.

Een eendagsvlieg, en langer mag ook eigenlijk niet. Misschien tijdens de carnaval nog een keer, of onder een bloopers filmpje van een of andere politicus, maar dan moet het wel klaar zijn met dat geklef.

Nee voor muziek die er toe doet hebben we toch echt tragedie nodig. We moeten weer iemand verliezen waar je van houd. Afgewezen worden of besodemieterd. Iets waarin je heilig geloofde maar achteraf slappe pap blijkt te zijn. Of gewoon alle frustratie van je af willen schreeuwen over al het onrecht. Hoe rotter het euvel des te beter de song.

Nou kan ik over het afgelopen jaar wel een Lp vol blèren, maar zo een bezadigd schrijver ben ik nu ook weer niet. Al is de eerste song nu in serieuze staat en goedgekeurd door de ballotagecommissie, en er komt meer. You just can supercalifuckilistickissmyassadocious maar ik gooi het er uit.

Maar eerlijk gezegd ga ik liever met jullie varen, een wijntje doen op het terras of genieten van mooie muziek waar ik dan weer een mooie of leuke anekdote over vertel. Of gewoon even stilzwijgend naast elkaar,zonder iets.

Laten we de droefheid in een mooi nummer gieten.
En de zomer meenemen in ons hart.
Zodat we later nog eens terug kunnen genieten.
Over wat je ooit eens met veel liefde bezat.

Ik wens u allen een fijn uiteinde en een fantastisch nieuw begin met hopelijk zo weinig mogelijk mooie nieuwe nummers. (erzijneralzat)
Proost, Kanpai, Salud, Cheers, Santé, Nazdrowie, Vashezdorovje, Maisha Marefu, Chapda, Gia mas, Zum Wohl, Cin Cin, Kippis.

Maak er wat moois van Peeps. X