Voi che sapete.

De Kleine Poellaan 5 en 5a zijn vanaf heden zelfstandig aldus de uitslag van het referendum dat ik vanmiddag zelf heb uitgeschreven, gestemd en goedgekeurd. Weg van Rijsenhout en de Haarlemmermeer. Adieu NoordHolland en Nederland, adios EU en de rest van deze trieste planeet. Maak er maar een grote teringzooi van met z’n allen maar ik pas er voortaan voor. En het gaat snel sinds ik onafhankelijk ben. Niet alleen de afstandsbediening van de tv hebben wij ritueel tussen de bankschroef aangedraaid net zolang hij alleen nog maar laat zien wat wij wensen. Ook de sleutel van de wijnkelder heb ik nu in mijn bezit en meteen eens kritisch naar de Spaanse wijnen gekeken of daar niet een paar rotte huizen bij zitten. Of dat we geen problemen genoeg hebben met armoede ziektes en rampen her en der, gaan we lekker kissebissen waar de grens is. Nou mijn grens is voortaan hier. Ik ben er nooit voor weggelopen, maar ben er nu zo klaar mee met die hele infantiele mensheid die in plaats van een goed glas met elkaar zouden moeten drinken, mekaar enkel met leugenachtige rotte vis bekogelen. Vaak kon ik er om lachen over de treurnis, maar eigenlijk is het in en in triest. De onderste steen moet bovenkomen, ondertussen is er nog geen kiezel verplaatst of het moet in het troostbos van Vijfhuizen zijn. Schaamteloos hoe de mensheid met elkaar omgaat. Ik blijf er niet voor staan, en ga er zeker niet voor knielen. Grensverleggend blijf ik bij mijn eigen grenzen die ik bij deze behoorlijk ga inperken. Flikker maar op met je nieuws roddel en propaganda, want dat is wat we dagelijks door onze strot geduwd krijgen als ganzenpaté, of je wil of niet. Ik ga de media mijden en mij bezinnen op zinnige dingen waar ik in ieder geval gelukkig van word. Zonder nog langer afgeleid te worden en mijn creativiteit omlaag word getrokken of dat ik overal een antwoord op heb. Een mening wel, maar wat koop je daar voor, dus ook die houd ik voortaan beperkt.
Iedereen is overigens gewoon welkom in de nieuwe staat van Sjek, en u kunt met mooie wijn betalen. Mocht u enkel euro’s hebben, ook geen probleem, krijgt u van mij een glas. Het gaat er in de nieuwe staat enkel om dat het leven gevierd word, in plaats van verkloot.
Laat ons Voi che sapete zingen in plaats de trieste teleurgang van onze leiders aan te horen die op de een of andere manier nooit in ons belang zijn. Of roep net als ik een referendum uit voor je eigen staat, mijn stem heb je.

Ps. De vertaling van Voi che sapete van Mozart ff google, gewoon voor de lol.