Volgt u het nog.

Natuurlijk vind ik het erg, vreselijk zelfs. Zoiets went nooit en dat mag ook niet. Maar er van op kijken doe ik allang niet meer. Het is niet van alle dag, maar van alle tijden. Zolang als de mensheid bestaat, staat de mensheid zichzelf tegen. Waarom? Gewoon omdat het denkt een superieur ras te zijn, maar ondertussen eigenlijk dommer is als een varken. Ik lees veel, heel veel geschiedenis boeken. En ben allang, heel lang van mening dat het menselijke ras een kankergezwel voor de aarde is. U en ik zijn er evengoed debet aan, en onze ouders, en onze voorouders en ga zo maar door. Omdat wij zo zijn.
Wij stemmen op, en tolereren de meest afgrijselijke figuren met het hoogste woord. Met vereende kracht proberen we de kanker uit te roeien, maar ondertussen voeden wij het aan de andere kant.
De een volgt een clown die president is. Een ander laat zich indoctrineren door een haat imam. Een weg kijkende paus helpt ook niet, even als een leugenachtige Poetin. Over die biggenknuffelaar Erdogan en dat noord gooriaanse gerecht met dat geile kapsel nog maar te zwijgen. Nu weten we het terwijl het gebeurd, maar het gebeurde 2323 jaar geleden ook. Toen was het heus niet fraaier op de wereld. Ik denk zelfs dat het nog bizarder was her en der. Neemt niet weg dat het maar 0,0002 % van de bevolking is die het voor de gehele mensheid verkloot. En wij volgen. Keer op keer, en dat houd nooit op. Het zal er altijd zijn omdat wij het zijn, de mens, de superieuren. Lees het maar na, het is van alle tijden. Niet in die leugenachtige koran, of die schijnheilige bijbel. Dat zijn nou juist de glossy’s die ons willen doen geloven dat alleen hun, en alleen hun het bij het rechte eind hebben. Ouwe achterhaalde wijven klets, die de Linda alleen maar spannender maakt. En het stopt pas echt als wij onszelf hebben uitgeroeid. De aarde kan niet wachten. En dat is jammer voor ons. De welwillende, de vredeliefhebbende, de genieters en de dromers. Wij zullen altijd weer het onderspit delven en meegezogen worden in de idealen van een of andere mafkees. En dat alles komt voort uit angst.
Wijze mensen komen niet aan het woord, het zijn de schreeuwers die de boventoon voeren. En wij volgen braaf. We worden gevoed met angst en vreten uit hun ruif. Intrigerend eigenlijk, dat we met 6 miljard mensen ons laten koeioneren door een handjevol mongolen. Maar wie zijn hier de mongolen nu eigenlijk? Nee, hoe triest het ook is, het begint al te wennen. Waar eerst fb vol gepleurd werd met de vlag, kwam ik hem nu nog maar sporadisch tegen. Het Wilhelmus leren, dat is het grote nieuws. Laat ik nou net een dikke pil over de tachtigjarige oorlog hebben gelezen. En ik zal proberen het beschaaft te zeggen. Krijg de pest met je Wilhelmus, het is een godgeklaagd kut nummer, en een schande om het te zingen. Krijg ook de pest met alle zogenaamde wereld leiders die denken in macht oorlog en geld. De een maakt er nog een grotere teringzooi van als de ander. En wij? Wij volgen als brave slaven van de maatschappij.

En waarom? Zo ben je aan het winkelen op de Las Ramblas, zo ben je er niet meer. Je denkt dat je op vakantie gaat, maar eindigt in het bietenveld ergens in Oekraïne. Nee lopen zeiken dat roken slecht voor je is, daar krijg je kanker van. Een waarheid als een koe, maar ik denk dat we ons beter op al die andere kankergezwellen kunnen concentreren. In plaats van dat we angstig achterom moeten kijken, en hopen dat de gasflessen van de buurman wel echt bedoeld zijn om het dak te branden.
Bijna iedereen wil het, en toch komt het er niet van, en dat vind ik nog het onbegrijpelijks. Maar zo is den mens, we volgen.

Iedereen is van de wereld, en de wereld is van iedereen.

Dat zijn pas wijze woorden. Maak daar een volkslied van.