Weet u nog?

Weet u nog, zo’n klein jaar geleden dat we elkaar de beste wensen wenste. Voorspoed en geluk, misschien wel een prijsje in 1 van de loterijen die je toen nog konden laten dromen van hagel witte stranden waar je met een vingerknip je cocktail geserveerd kreeg. Of dat je de liefde van je leven zou ontmoeten, gezondheid, ook dat natuurlijk, je wenste elkaar wat af, weet u nog?
Maar een klein klerelijertje bracht roet in het eten en we kwamen met z’n allen in een ongekende rollercoaster terecht die zelfs op 1 kwam te staan, waar ik als Bohemien overigens niet blij van werd, maar ach, ik begrijp het sentiment, en gun Danny deze eer van harte.
Wat ik iets minder begreep was de grote verdeeldheid die ons angstig maakte en tegen elkaar uitspeelde of dat we met elkaar in oorlog waren. Ik heb zelden zoveel onzin, tegenstellingen, haat en pure angst gezien en gehoord als het afgelopen jaar. Want ja, we waren elkaar vergeten vrijheid te wensen. Vrijheid, het was zo gewoon. Geen beperkingen, je kon gaan en staan waar je wilde. Ineens besefte je hoe belangrijk menselijk contact voor je was. Een hand, een kus of een knuffel waar je vroeger niet eens bij stil stond is ineens een asociaal delict geworden. De warmte is verdwenen, de vrijheid is beperkt en de samenleving tot op het bot verdeeld. Sommige zijn er rijk van geworden maar een heleboel weten van gekkigheid niet meer waar ze het zoeken moeten.
Het gaat over, echt, zoals alles overwint de mensheid ook dit weer, hoe dan ook.
Bedenk alleen dat als je straks zonder vuurwerk je vette oliebollenbek afveegt en de laatste slok champagne door hebt geslikt om je geliefde te kussen, wat je haar of hem, elkaar wenst.
Het zal wellicht iets soberder zijn als bijna een jaar geleden, maar ik hoop met heel mijn hart dat het een stuk betekenisvoller zal zijn.
Ik wens u in ieder geval gezondheid in vrijheid toe, want meer heb je als je eerlijk bent eigenlijk niet nodig.

Op naar een beter 2021 Peeps.