Het word al minder.

Ik moet eens af van dat gezeik en dat gemek en daarom kijk ik 99% van de tv programma’s niet meer en dat lucht aardig op. Wat brengt het mij behalve ergernis? Precies geen ene drol. Laat ik mij maar bezig houden met muziek. Muziek is al sinds jaar en dag mijn passie en is mij nooit teveel. Voor de lol speel ik in diversen bandjes maar waar ik echt warm voor loop is de klassieken muziek. Steeds dieper en dieper graaf ik in de historie en de schoonheid van deze kunstvorm die mij telkens weer doet verrassen. Mede daarom vind ik programma’s als Podium Witteman dan wel weer interessant. Bevlogen kan Paul je meenemen in de werken van bijvoorbeeld Serge Prokofiev zodat je later ja of nee deze cd kan aanschaffen, informatie waar ik wat mee kan. Helaas moet een dergelijk programma dan weer opgeleukt worden omdat het anders waarschijnlijk de kijkcijfer quota niet haalt en daar begint het gezeik weer. Was het maar leuk, maar wat is er in godsnaam leuk om in het deprimerende smoelwerk van Mike Bodde te kijken die de blaadjes al in de lente kan doen laten vallen? Toegevoegde waarde 0,0. Erger nog die puberale krullenbol met zijn eeuwige grijns die met filmpjes en oude anekdotes komt uit het jaar kruik. Nee kakkertje Floris de Kortte, als ik als ouwe lul van 53 het allang gezien heb, ben jij niet echt van deze tijd. Daar zou nou eens een wielerpeloton overheen moeten nadat ik ze op zondagochtend heb uitgefoeterd, dan weet je meteen wat bezieling betekent. En laat die grappenmakerij maar over aan Maxima en Wim-Lex, die zijn daar veel beter in. Maar gelukkig breekt de zon door en verdwijnen alle boze beelden wanneer Mascha van Nieuwkerk van Fuse haar cello beroerd alsof er volle spaanse wijn door je keel heen vloeit. Verliefd zou ik op haar kunnen worden maar ik heb al een andere missie. Maar een zwak voor de cello zeker als deze betast word door vrouwelijkschoon zal ik zeker behouden en komt in vol ornaat terug in mijn volgende boek als die ooit het daglicht mag aanschouwen. Toch weer even gezeik op niets af maar het word al minder. Word ik milder of ouder, misschien wel beide, of maakt het mij de pis niet meer lauw.