Aan de lijn.

Stille tocht nummer zoveel, dialogen in de voetbal kantines, een minuut stilte.
Maar niemand die met een antwoord komt, een oplossing is al helemaal ver te zoeken.
Iedereen heeft er wel zijn of haar zegje over, en zoals altijd wijzen de vingers alle kanten op, behalve naar ons zelf.
We laten het met z’n alle weer lekker afweten, en als volgende week de koningin een kei harde boer midden in het gezicht van Wilders laat, zijn we het hele voorval allang weer vergeten.
En dat mag gewoon niet gebeuren.
Ik heb daarom deze week zeer intensief met John de Mol overleg gehad over het nieuwe tv progamma, Aan de lijn.
Als de politiek het laat af weten, en alleen als je heel ver uit de bocht bent gevlogen een beschuldigend vingertje krijgt met de woorden foei. Moeten wij zelf maar het heft in handen nemen.
Elke wedstrijd zal vanaf nu behangen worden met camera’s, gericht op ouders die langs de lijn hun kroost opjuten tot oorlog zuchtig gedrag. Ook in de kleedkamers waar de coaches hun pupillen opnaaien of dat er een oorlog gewonnen moet worden.
Later worden die zelfde ouders dan geconfronteerd met hun eigen gedrag in het progamma Aan de lijn.
Ik beloof u, dat word geen saaien tv.
Natuurlijk word er ter plekken een passende straf bedacht en uitgevoerd. Zachte heelmeesters geven stinkende wonden, dus geen Foei dat mag je nooit meer doen. Maar keiharde middeleeuwse straffen. Het word een kijkcijferkanon let op mijn woorden.
Of het enig effect zal hebben?
Nou vraag maar aan die pisnicht die tijdens een minuut stilte bij de korfbal wedstrijd dacht dat hij zijn gelijk wel even kon halen bij de scheids. Wat fijn dat studiosport alles feilloos vast legde en heel holland een voorproefje kreeg van wat er gebeuren kan als je je als een randdebiel staat aan te stellen langs de kant.
Deze onbeschofte kloot homo (korfbalnicht) heeft in ieder geval genoeg uit te leggen de komende week.
En als hij de beelden terug ziet van zijn wanstaltige gedrag zal hij hopelijk tot het besef komen dat hij niet echt een voorbeeld voor zijn kroost is.
En das nou precies waar het om gaat.