Dag Trix.

Natuurlijk wist ik het allang, sterker nog, ik was de eerste. Nog sterker, ik heb min of meer de datum bepaalt. Als ik het aan Trix had overgelaten was ze anderhalf jaar geleden al opgestapt.
Zo spuugzat van dat politieke geneuzel, zo moe van het incompetente zooitje wat langzamerhand haar land naar de ratsmode aan het helpen was. Met als dieptepunt het handje schudden met Wolfgang Amadeus Wilders.
Over die walgelijken Hans Teeuwen nog maar te zwijgen.
‘ Ik heb mezelf nooit meer betast met die hand Sjek, zo vies, zo jak.’
‘ Zo sneu is het tegenwoordig gesteld dat ik als koningin mensen de hand moet schudden die mij het liefst zien opzouten, en waarvan ik de lucht en de walging niet meer van mijn handen krijg.’ ‘ En dat stiekeme gedoe met jou komt ook me euren uit.’
‘Daarom Sjek, ga ik er de brui aan geven, ik wil gewoon met je kunnen varen op Teunisje, normaal met je naar de sauna kunnen gaan, ik wil ook wel eens mee naar de Sjack om een mopje bloes te heuren en dan mijn tanden in zo’n heerlijken burger te bijten, en dan bedoel ik niet het menu whahahah.’
Terwijl ik nog een blokje hout op het kampvuur gooide achter in de tuin, en een kabouterbiertje voor haar open trok dacht ik naarstig na.
Hoe lief ik haar ook vond, als die niks meer te regeren had straks ging het een blok aan mijn been worden gelijk de rots van Gibraltar.
‘ Trix? Heb je je ooit afgevraagd of ik er wel aan toe ben? Hoe denk je dat mijn vrinden zullen reageren als ik ineens met jou in het openbaar treed? Al die kut smoezen die ik heb lopen te verzinnen om af en toe eens een weekendje met je te kunnen rollebollen? Nooit aan gedacht he? Niet bij stil gestaan dat Sjek ook wat uit te leggen heeft?’
Stilletjes begon ze te schreien en weldra vielen de Koninklijke tranen op mijn dorstige gazon.
‘Sorry Sjek.’ Snikte ze. ‘Zeg jij dan maar wanneer jij er aan toe bent, maar haast je want ik ben ut beu.’
En zo kwamen we gezamenlijk tot het besluit om het net voor haar 75e verjaarsdag bekent te maken aan het ganse volk, en de hele santamakraam op 30 April te regelen.
Anderhalf jaar geleden op een zwoele zomer avond..
Laat ik nou deze de zomer de liefde van mijn leven zijn tegen gekomen. Alle contact met Trix verbroken, en er totaal niet meer aan gedacht te hebben.
Tot die speciale uitzending die alle zenders vulden.
Ik keek in het lieve gezicht wat ik zo goed kende, en zij keek naar mij.
Ze keek dwars door mij heen met vernietigende blik, alsof ze wou zegen.
‘ Het is allemaal jouw schuld Sjek.’
Kut, dacht ik, dat gun ik Trix toch ook weer niet, u zag het waarschijnlijk niet maar O laat mij Trix kennen.
Snel stuurde ik haar een sms met de woorden.
Lieve Trix, ik hou van je en hoop dat je nog een lang en mooi leven zal hebben, maar er kan er maar één de echte koningin zijn, en daar woon ik al mee samen. Kus.
Waarop ik een sms terug kreeg.
Wie is u?