Geblokkeerd.

Ik word de laatste tijd regelmatig gebeld met zo,n geblokkeerd nummer. Niks vreemds, het zijn meestal sneue studentjes die vanuit een callcenter een of ander abonnement door je strot willen duwen, op een manier dat je denkt, gek he, dat we nog niet eens bij de 50 beste universiteiten van de wereld behoren. Of een naar zeik stinkende Max medewerker die vraagt of ik lid wil worden van hun troosteloze omroep, dat krijg je als je de 50 gepasseerd bent. Maar nee, deze keer is het anders. Er word niets gezegd, niet gehijgd of gekreund, helemaal niets. Zal wel een van je boze exen zijn, hoor ik u zeggen. Nou, laat ik u dit vertellen, mijn boze exen weten dondersgoed wat en hoe mij te bejegeningen, en dat gaat niet geruisloos.
Zou het die toneelspeler met spraakgebrek wezen? Maar dan verwacht je toch minstens iets van geluid. Ach, het maakt mij ook niet zoveel uit, ik neem op en leg het naast mij neer, kost mij niets, en zolang hij of zij aan de lijn hangt kan een ander niet storen.
Maar ik werd nieuwsgierig, zou het soms die afvallige paus zijn die een paar grote cases nodig had om al die schijnheiligheid in te verbergen, alle onfrisse zaakjes die beslist niet naar buiten mogen komen. Of dacht u soms dat we er al waren, dat alle smerigheid al boven de biechttafel was, nee zo naïef is toch geen mens. Maar helaas, geen Italiaans gebrabbel aan de andere kant van de lijn. Het kon natuurlijk ook dat sneue brandweermannetje zijn met zijn niet werkende spuitje, misschien wil die zijn verhaal en frustraties ff kwijt, maar elke keer dat ik opneem slaat hij dicht. Lastig hoor, als je je niet kunt uiten.
Maar als je het niet zeggen kunt, doe het dan op de manier van Don Andrea Maggi.
Verbrand voor de ogen van je volgelingen tijdens de mis een foto van de paus. Je zegt niets maar de boodschap is overduidelijk. Een statement van jewelste.
Zouden meer pastors moeten doen, inplaats van zo’n zielig kaarsje te branden een foto van de afvallige paus verbranden. Of overgiet jezelf met benzine en geef een brandend protest.
Steek van mijn part de kerk in de brand, laten we het collectief doen. Alle kerken in de hens.
Daar kan ik wat mee, dat heeft ballen, dan zeg je wat zonder woorden, en is heel wat duidelijker dan geblokkeerd bellen.