Geluksdag.

Geluksdag.

Bij het ziekenhuis had ik een plekje voor de deur. Gelukkig, dan hoefde ik niet zo ver te kruk kruk krukken dacht ik. Al vraag ik mij wel af waarom een orthopeed aan het eind van een hele lange gang gaat zitten. Maar goed, eenmaal daar kreeg ik een formulier mee en mocht weer kruk kruk krukken terug om bloed te laten prikken. Nr 78 had ik. Nr 51 stond op het afroepbord. Met een zucht van vermoeidheid en irritatie ging ik zitten naast een oudere dame die rook naar een mengeling van cappuccino en latex laklaarzen. Heel stilletjes fluisterde ze in mijn oor. ‘ Hier pak aan, ik had er per ongeluk 2 gepakt.’ En kreeg een Nr 60 toegeschoven. Weer een meevaller. Bloed getapt en kruk kruk krukken terug naar de orthopeed. Na een uur was ik al aan de beurt zei de knappe dame achter de balie die, als ik niet op krukken had gelopen ten huwelijk had gevraagd. Een gehandicapte durven ze toch niet te slaan, zo dacht ik. Eerst maar even roken dan, en kruk kruk krukken weer helemaal terug naar de auto alwaar mijn rookgerei lag. Na mijn longen vervuild te hebben weer kruk kruk krukken terug naar de orthopeed. In de wachtkamer eindelijk mijn poot ff omhoog in de ruststand, maar dat was van korte duur. ‘Aha, u bent er al, loop maar mee.’ Hechtingen eruit, even voelen even cleanen en wat antibiotica voor onderweg en ik mocht weer gaan kruk kruk krukken.
Nog even eten voor Diesel halen, maar daar was geen plek voor Sjek. Ja 1, een invallieden plek. Nou dat ben ik ook een beetje hoor dus kak. Normaliter zou ik zoiets nooit doen maar begon het al aardig zat te worden.
Ik sta nog niet in de winkel of oom agent staat al bij mijn auto. Ik weer naar buiten.
‘2 tellen agent, dan ben ik weer weg.’
‘ Wees blij dat je kan lopen.’ Riep die.
‘ Nou zo goed gaat dat niet, me kruk kruk krukken liggen op de voorstoel.’ Riep ik
Hij keek op de voorstoel, toen naar mij, en toen naar de dame die met het zak voer al de winkel uitkwam en naar mijn auto liep. Ik strompelde er achter aan.
‘ Nou voor deze keer dan.’ En stopte zijn bonnenboekje alweer weg.
Wel potverdomme zeg, alweer een meevaller.
Eindelijk thuis met mijn poot omhoog kwam er een goede klant van mij langs die niets nodig had, maar wel 2 lekkere broodjes paling voor mij had meegenomen. Ze waren zelf een beetje warm. Hmm
Na de feestelijke maaltijd zat ik mij te bedenken dat het een goeie dag was om naar het casino te gaan. Niks ging als gepland en alles ging goed vandaag, dat moest prijs opleveren.
Maar ja, ik ben bekaf. En ga liever ff een ouwenmannetjes tukje doen. En misschien nog een aflevering van Pipi bekijken. Daar word ik ook altijd gelukkig van.