Grensoverschrijdend Gefock.

Op politica na zal ik nooit iemand openlijk beschuldigen van list en bedrog. Van politica weet je het bij voorbaat al zeker dat ze liegen. Maar over de volgende dame werd ik stukje bij beetje steeds onpasselijker van haar leugenachtige draaikonterij. Rochedo’s traum, mijd deze groothandel in pups al zien ze er nog zo schattig uit. Er staat dan wel op haar Fb pagina, liefhebber van oud Duitse herders, met af en toe pups. Ja, en ik ben wijnliefhebber en neem af en toe een slokje. Broodfokker of serieproducent zou een toepasselijker naam zijn voor deze lopende band van pups waar de moeder geen sterretje zal krijgen voor een beter leven.

Bij het eerste bezoek bij Mandy had ik al mijn bedenkingen maar dacht nog, tja twee nesten tegelijk, dat geeft wel wat rommel. Het huishouden van Jan Steen was hierbij vergeleken een keurig opgeruimd tafereel. 18 pups, 7 honden en een klein kind op een paar vierkanten meter. De lucht was geen 4711 en ik sloeg de koffie dan ook beleefd af.

Ondanks dat ik mijn huiswerk goed had gedaan omtrent deze zogenaamde hobby fokker heb ik toch een steekje laten vallen, maar ja, je bent ondertussen al verliefd op je nieuwe viervoeter.

Bij het ophalen van Baron kon ik maar met moeite mijn eten binnen houden, en wou zo snel als mogelijk weg. Gadverdamme ik heb zelden zoiets walgelijks meegemaakt, en ik had medelijden met het kind. Zo snel als mogelijk handelde we de zaken af en terug naar Holland. Baron keek opgelucht en blij dat hij gered was, eindelijk frisse lucht.

De papieren zouden later volgen. Nu 14 maanden later weet ik dat die papieren van de stamboom er waarschijnlijk niet gaan komen. En zelfs dan, onduidelijkheid wie pa en ma zijn is een beetje door de molen van de lotto machine gehusseld. En Mandy geeft maar niet thuis, die is druk met het zoveelste nest in veel te korte tijd. Mij persoonlijk interesseren mij die stamboom papieren geen hol, maar veel van de Baron zijn broers of zussen eigenaren willen hier mee door fokken, wel handig als je dan de juiste gegevens hebt. Van alle kanten is er op fatsoenlijke manier geprobeerd enige beweging te krijgen maar die worden elke keer weer met een smoes afgedaan. List en bedrog met als enig oogmerk geld, en het liefst net zo zwart als haar praktijken.

Teefjes die als legbatterij gebruikt worden. Pups die te vroeg worden weggehaald. Onduidelijke afstammelingen zonder enkel officieel bewijs. En dat alles in een omgeving die zo godgeklaagd is dat de honden er geen brood van lusten. Ja, dan ben je echt in hart en nieren een hobby fucker.

Gedane zaken nemen geen keer, en wij hebben een leuke hond al had het beter gekund, veel beter.
Maar dat deze dame een halt moet worden toegeroepen lijkt mij duidelijk, en daar word hard aan gewerkt. Wees dus gewaarschuwd en ga niet met Rochedo’s Traum is zee. Heel veel mooie praatjes, lieve pups, maar het is gewoon een grote broodfokker die schijt aan alle regels heeft. Eenmaal het zwarte geld in haar dikke kontzak en je hoort niets meer van haar.