Het geheim van Beb.

Het geheimen recept van Beb.

Je hebt soep en soep. Vele hebben het geprobeerd, maar niemand heeft het nog geëvenaard. Men kwam niet eens in de buurt. Zelfs Bartje ging hier voor op den knieën. De soep van Beb is onovertroffen, hemels en geheim. Ze verdomd het gewoon om het recept te geven. Nou mag ze nog jaren mee hoor, maar er komt een keer een tijd. Ze is tenslotte ook alweer 84 en vast van plan om het recept mee in haar graf te nemen.
Ik snap het wel. Mijn Mexicaanse bonenschotel is ook wereld beroemd. En die geef ik ook niet prijs.
Charlie Watts heeft er serieus geld voor geboden. En voor Trix moet ik het minimaal 1 keer per maand maken of er zwaait wat, en nee, geen Nederlandse vlag.

Maar straks is het eindelijk zo ver. Ik ga het geheimen recept van moeder Beb ontfrutselen van haar wereld beroemde bruinenbonensoep. Althans, dat is het plan. We gaan morgen samen de onvolprezen soep in Sjeks keuken maken. Voor het eerst in mijn leven ga ik de kassabon bewaren. Camera’s zijn verdekt opgesteld zodat elk detail vast gelegd word. En ik drink geen druppel tijdens het gehele proces. Nonchalance zal ik noteren wat ik kan net of dat ik aantekeningen maak voor mijn nieuwe boek, want 84 of niet, ze is nog rete scherp.

En dan zal ik eindelijk eens van dat lullige rantsoen af zijn en het zelf naar hartenlust kunnen maken. Nee, wees maar niet bang peeps, jullie mogen in mijn verslaving delen. Misschien open ik wel een bonen restaurant. De BruineBroekHoest. 2 recepten van wereld klasse en een goed glas wijn, meer hebben we niet. Maar u gaat gegarandeerd gevuld naar huis. En gelukzalig denkt u nog dagen aan mij terug.

Nu maar hopen dat wat ik beoog ook daadwerkelijk lukt.