Verdraaid.

Sinds de anderhalf jaar dat ik hier nu woon voelde ik mij een beetje unheimlich. Zo’n onbestendig gevoel van incompleetheid waar ik de vinger maar niet op kon leggen. Het klinkt een beetje vlak, zoutloos, alcoholvrij, seksloos. Best te doen maar ik weet wel beter.
Wat was het geval:
Het eerste wat ik in de vele verhuizingen altijd doe is de muziekinstallatie aansluiten, dat klust een stuk lekkerder. Maar toen ik eenmaal gesetteld was en er eens goed voor ging zitten dacht ik. Dat klonk in mijn vorige huis toch een stuk aangenamer. Veel groter is het hier niet, ook hier heb ik een houten vloer, enkel de boxen staan wat dichter naast elkaar. Het zal de ruimte wel zijn dacht ik en nam er maar een soort van genoegen mee.
Maar gister vroeg Frank ineens onder het luisteren van een moezakje. Zitten jou draadjes wel goed?
Zeker weten zei ik half beledigd.
Mag ik toch ff kijken zei Frank.
Kijk jij maar hoor, ik ga pissen.
Terwijl ik aan het klateren was hoorde ik hem al. Zie je wel, ze zitten verkeerd om.
En verdomd, hij had nog gelijk ook moest ik met het schaamrood op den kaken toegeven. Hoe heb ik zo suf kunnen zijn? Verhuizingstress? Ja het was een hectische tijd waarin ik wel meer heb laten liggen, maar een simpel draadje op iets waar ik zo gek op ben. Nou ja.
We zijn er eens goed voor gaan zitten en de cd weer opnieuw afgespeeld. Jezus Maria van het heilige vuur, naakt in het maïsveld met een appel in haar bek. WAT EEN VERSCHIL.
Zo horen dingen te klinken. De grond onder het huis gromde weer als vanouds. Om zeker van de zaak te zijn de Carmina Burana erbij gepakt en ja hoor. God was terug op aarde. Halleluja lof de heer en Frank natuurlijk. Ik kon hem wel zoenen maar gaf hem ter compensatie een goed glas wijn.
Toen Frank weg was heb ik eerst bij mijn mishandelde boxen excuus gemaakt, en daarna hebben we tot diep in de nacht muziek gedraaid op het niveau zoals ik dat graag heb. Kruidig met alcohol en vette seks van links naar rechts. Met een brede glimlach op den bakkes.
Nu ben ik echt thuis.
En voor vriend Frank met zijn absolute gehoor neem ik mijn hoed af.