Link(s).

Link(s).

Links of rechts? Vroeg ik aan mijn vrouw toen we via de Westeinderplas, Brasemermeer het Paddegat langs Woubrugge tegen Avifauna aan vaarde. Links zei ze enthousiast. Op dat punt had ik dus rechts moeten gaan, ik had het überhaupt niet moeten vragen maar het was te laat. Dus linksaf door Afval a/d Rijn wat er toch wel steeds mooier begint uit te zien btw. Aan het eind linksaf richting Ter Aar en dan opstomen naar Nieuwveen. Weer linksaf de Drecht op richting Bilderdam. So far so good. De zon scheen uitbundig en ik had besloten een flesje blush open te trekken. Genietend van al het schoons om ons heen gaf ik toch een beetje gas bij want voor je weet lig je voor een dichte brug. En inderdaad, de brug van Bilderdam had last van corona verschijnselen en was eerder dicht gegaan.
Wat nu? De enige optie was terug varen naar Ter Aar om te proberen via Papenveer de Brasem te bereiken.
‘Ja hoor.’Zei de vriendelijke brugwachter, en deed vervolgens de eerste drie bruggetjes voor ons open. Behalve de laatste. Daar was weer iemand anders voor, en die was? Juist, naar huis.
Nou daar lig je dan, niet voor of achteruit kunnende.
Toch maar even bellen dacht ik, en verdomd er werd nog opgenomen.
Nee dat ging niet meer, ja erg jammer, u bent gewoon te laat, en ja ik vind het ook heel vervelend.
Na een smeekbede ging de meneer toch even bellen of er nog een mogelijkheid was. ‘Ik bel u zo terug.’ En ja hoor, hij kwam persoonlijk de brug open doen, kon even duren want hij moest uit Gouda komen. Opgelucht nam ik de laatste slok blush. Na een minuut of 20 kwamen daar de lieverds van Rijnland om toch nog even de brug te bedienen voor ons. Na een diepe buiging en een Ik hou van jullie, draaide ik Teunisje de brug onderdoor. KEDENG.
Wat nou weer gloeiende gloeiende. De stuurkabel gebroken. Das niet handig.
Na een eenzijdig hartig gesprek met de Heer toch nog met kunst en vliegwerk na 2 uur de haven bereikt, waar we werden opgewacht met een lekker wijntje. Wat een tocht, wat een dag, en wat deden mijn handen zeer van het trekken aan de kabels. Maar we waren veilig thuis.
Les nr 1. Neem voorlopig geen bruggetjes waar je niet onderdoor kan.
Les nr 2. Neem altijd meer dan 1 fles blush mee.
Les nr 3. En als je vrouw zegt Links, dan ga je links.