Hemel of Hel.

Hemel of Hel.

Eigenlijk wou ik mij even distantiëren van sm om ongestoord aan mijn boek te werken, maar ik word toch nog regelmatig geprikkeld door, laat ik het netjes zeggen, randdebielen gedrag.
Voor wie doen wij dit nou eigenlijk allemaal? Om onze oudjes te sparen? Nou die zitten nu ook dood te gaan van verveling en eenzaamheid. Oke, er gaat ook wel eens iemand de pijp uit van rond de 50, maar die was met een (gewoon) griepje ook de lul geweest. Op denigrerende wijze worden de verpleeghuizen op slot gehouden. Sleuteltjes uit scootmobiels gehaald, en onthouding van enig menselijk contact, terwijl het verplegend personeel zonder mondkapje van de 1 naar de ander loopt. Ondertussen staan er rijen dik bij de bouwmarkten, ikea en tuincentra. Waar de gemiddelde leeftijd van de bezoekers niet jong is kan ik u vertellen. Kinderen worden gek van hun ouders en andersom. En al wat het leven leuk maakt, word ons nu ontnomen. Waarvoor? Vraag ik mij meer en meer af. Er zijn verleden jaar nog steeds meer mensen aan de griep overleden dan nu. Je moet ook een keer dood he, ook al komt het nooit gelegen. Maar ondertussen zorgen we er wel voor dat de hele economie naar de klote gaat. Die anderhalvemeter samenleving hoef ik niet, ik doe er ook niet aan mee. Ik schud de hand van een vriend, een kus mijn vriendinnen. Wie dat niet wil, ook goed, maar ik verdom het om apathisch te zijn voor iets wat komt of niet. Dat we voorzichtig moesten zijn in het begin heb ik alle begrip voor, maar nu we een heel eind verder zijn kunnen we toch wel de conclusie trekken dat het besmettingsgevaar relatief klein is. Ben je bang? Blijf lekker binnen. Maar laat de kappers hun werk weer doen. Zet de tafeltjes op het terras iets verder uit elkaar en laat stromen die wijn. Laat bandjes weer muziek maken. En ben je bang? Blijf lekker thuis. Normaal ga je met koorts ook niet naar het cafe. En als je snot hebt zoen ik je ook niet. Ben ik naïef? Nou echt niet. Maar of we doen een lock down, of we doen het niet. Niet op de half zachte manier zoals het nu gebeurd want dan kunnen we net zo goed alles open flikkeren. Ik snap dat Rutte heel terughoudend is, je zal die beslissing maar moeten nemen. Maar ik, en vele met mij de zaak sluiten voor het goede doel, terwijl er wachtrijen voor de ikea staan. Nou dikke dikke doei. En dan moet ik ook nog die tenenkrommende verkapte reclame spotjes op tv zien. Ik moet godverdomme iedereen ondertussen bedanken. Nou dacht het niet. Wees blij dat je kutzaak open mag hornbach. Wees blij dat je nog aspirines kan verkopen DA. En schaam je C&A. Hoezo bedankt. Het enige applaus wat ik wil horen is voor de mensen in de zorg.
En nu open de poort voordat het echt een hel word. Dood gaan we toch, dan maar met een knuffel.