Muis stil.

Net op het moment dat ik een flinke hap wou nemen van mijn scheepsbeschuit met zoute haring ging de telefoon. Mathijsje had weer eens de euvele moed om mij ongevraagd in mijn pauze van 9 tot 5 te storen. ‘ Nee ik kom niet naar je show Mathijs, nu niet nooit niet.’
‘ Ook niet om even over de Ruyter te keuvelen? ‘ Hoorde ik hem angstvallig vragen aan de andere kant van de lijn. Tja dacht ik, daar hebben we natuurlijk wel een punt van discussie, ik kan wel altijd lopen blèren met mijn grote slabek, maar nu het er om gaat moet ik er natuurlijk wel mijn zegje over kunnen houden. Hier werden geen halve waarheden verwacht maar glasheldere keiharde punten, die niets-ontzeggend op de tafel gegooid diende te worden.
‘ Laten we dan beginnen met die charlatan van koning Willem de 3e . Das natuurlijk een schuinsmarcheerder van heb ik jou daar maar ze hebben wel hun naam aan hem verbonden, lijkt mij niet in de haak.
En waarom alleen op Koninginnedag orangemuisjes? Dat is zo anno 1900.
Waarom wel blauwe witte en roze muisjes maar nog steeds geen groene? Niet echt milieu bewust hoor.
Dan gooien we er nog een schepje boven op en beginnen over de bosvruchtenhagel, sinds deze uitvinding is er in geen bos of park meer geen vlierbes braam of aalbes meer te bekennen. Hele volksstammen vogels voelen zich hierdoor niet meer welkom in ons land.
En dan die vlokken he, die vind ik zo tenenkrommend discriminerend. Waarom bruin? Ieder weldenkend mens weet toch dat vlokken wit zijn. Nou ja, horen te zijn. Tis anno nu een beetje grijs maar van origine waren de vlokken altijd wit.
Over die anijshagel en de chocoladehagel wil ik het niet eens hebben Thijs, ze zijn nog te lui om er een leuk liedje bij te verzinnen zoals de concurrent.
Maar, en daar gaat het straks zeer doen, de gestamptemuisjes. Vraag die trut van Thieme ook maar aan tafel want dit is echt een hekel punt. Hoe kun je als bedrijf zo over de scheef gaan, totaal geen rekening houdend met het dierenleed, de vegetariërs. Het brute geweld wat hier aan te pas komt is ongeoorloofd in alle toonaarde.
Mathijs ouwe balle bijter ik ben om, zeg maar hoe laat ik waar moet zijn dan zullen wij ze eens de oren wassen. Kielhalen zullen we ze die gasten van de Ruijter. Mathijs…………………………….Mathijs?