Nattigheid alom.

Ach ach droeftoetertje Petertje Janssen, ben je niet wat aan de late kant met je epo sprookjes. Of komt de herinnering nu pas weer naar boven in dat verguisde brein van je. Zal ik je eens een geheimpje vertellen. Leontien v Moorsel rijdt tegenwoordig elektrisch, gewoon legaal. O wat eruuug.
Beetje lelijk en mosterd na de maaltijd dunkt mij.
Wat ook lelijk is, is die dame die van de week kwam collecteren voor kwf. Vanochtend was ze er weer, nu voor Sint Maarten, of wat daar van over is.
‘Moet u wel eerst een liedje zingen.’ Zei ik.
Niets begrijpend keek ze mij aan.
‘Nou gewoon zo van. Sint Maarten Sint Maarten de koeien hebben staarten.’
‘Nee nee u begrijpt het niet.’ Riep de dame in de gifgroene poncho.
‘Ik begrijp u heel goed, u wilt mandarijntjes scoren zonder te zingen.’
Met een zucht en aflatende schouders begon de dame te zingen. Ondertussen gooide ik al mijn kleingeld in de bus en zong vrolijk met haar mee.
Nee knap is anders, maar wat een mooi mens om voor de tweede keer deze week door de stromende regen bij zulke zeikers als mij langs te gaan voor het goede doel.
Wat ook mooi is, is dat Contador zijn laatste klimmetje gedaan heeft. Op de monsterlijke Angliru. Met een stijging percentage waar een berggeit nog moeite mee heeft kwam de onsympathieke breedbekkikker als eerste boven. Eindelijk een Spaanse overwinning in de Vuelta, want ze hadden tot nu toe 0,000000000000000000000000000000001 en reken maar dat zijn plasje goedgekeurd word. Door wie? Petertje natuurlijk, en over een tijdje als Petertje weer wat aandacht nodig heeft komt hij met vage onthullingen. Misschien is Peter Janssen beter op zijn plaats bij die verrukkelijke organisatie Veilig Thuis. De OR van de politie zou ook prima passen. Dan kan die sjoemelen en onthullen tegelijk.
Over onthullingen en doping gesproken, vanmiddag was hier de welbekende Pramenrace. (alsudatnietsnapt,begrijptuhetookniet) Moeilijkheidshalve in deze is, je kan ze wel laten plassen maar een garantie of het een man of een vrouw is kan niemand geven. Zelfs Petertje niet.
Maar we merken het morgen wel weer op Tinder.