Niks aan.

Spa Sereen.

Of ik mee ging naar de sauna, want het zweet moest er uit, uit de Naat welteverstaan. Tuurlijk, want de sauna is leuk en fijn zei men. Kom je op de parkeerplaats kan je gewoon voor de deur je auto parkeren. Bij de receptie worden mijn gegevens veranderd omdat ik ben verhuist zonder morren.
‘ Veel plezier.’ Zei ze met een stralende glimlach. De locker werkte in 1 keer. En eenmaal in de badjas gehesen begaven wij ons naar de sauna ruimtes. Een zwembad wat van binnen naar buiten gaat. Alwaar men bij het bubbelbad aankomt wat warm is en bubbelt. Sauna’s die werken en doen wat ze beloven. Een opgieting die alle verwachtingen overstijgt. En dan het restaurant. Je zit nog niet of er staat iemand naast je om je bestelling op te nemen, en om het nog erger te maken staat de bestelling binnen een mum van tijd voor je. En juist als je denk dat het niet erger kan, ontwaar je het weidse landschap en het meer waar vogels van allerlei pluimage je aan zit te staren zo van. ‘Jullie zitten wel lekker warm he mens.’ Nou ben ik de brutale bek van de waterkip wel gewend, maar ze waren hier wel met heel veel deze keer. 3 x. Ja echt, wel 3 x kwam het voor dat wij de sauna voor ons zelf hadden. ‘ Stinken wij zo of zo?’ Vroeg ik aan mij mede mijn lotgenoot. Tot overmaat van ramp werd ik aangevallen door een dame die van buiten naar binnen wou zwemmen, onder water. Terwijl ik net naar buiten ging. En mij vol in de piemellot te grazen nam. Proestend zei ze nog sorry maar ik was er klaar mee. Ik besloot nog een glas Boschendal te nemen in de hoop dat er iets te zeiken viel maar helaas. Een heerlijke droge witte fruit sensatie masseerde mijn tong als de ingebonden voetjes van een Geisha. Na 7 uur hielden wij het voor gezien. Bij het afreken schrok ik mij pas echt verrot, ik had mijn pinpas niet eens nodig.
Kortom lieve mensen, mijd deze ballentent met zijn klankschalen en opgietsels, haar mooie uitzicht en het vriendelijke personeel. En vooral als ik weer eens ga.

Genieten met een dikke G.