Hand eraf.

Dat je lichtelijk gefrustreerd bent nadat je weer een acceptgirokaartje binnen hebt gekregen omdat je wel 7 Km te hard reed. Terwijl oom agent je net aanhoud omdat je kentekenlampje het niet doet en je kleinerend en vermanend toespreekt, snap ik enigszins wel. Zeker als je net hebt gehoord dat de gehele ondernemingsraad in polonaise zwalkend van hot naar her zich aan het laven was met champagne en kaviaar. Al ligt de fout bij jezelf, er valt hier nog een hoop te winnen voor het politie apparaat.
Maar reken maar dat oom agent nog veel gefrustreerder is. Een lullig bonnetje uitschrijven hier en daar kan nog net. Hopend dat je niet met je porum opgenomen word en op sm komt te staan met de rest van je gegevens, anders kun je de volgende dag je koters onder begeleiding naar school brengen.
Er word tegenwoordig aan alle kanten een loopje met ze gehouden. Van bovenaf mogen ze niets, van onder worden ze in hun schoenen gepist. Het respect is totaal verdwenen.
Maar als er een agent voor zijn noten word gereden en dan op sm een tweet verschijnt dat er maar meer mogen volgen gaat het bij mij toch ver over de top. Zijn we nu echt al zo ver gezonken.
Dat er überhaupt politie nodig is op oudjaaravond is toch te triest voor woorden. Die horen ook aan de oliebol met hun gezin te zitten en enkel in uiterste noodzaak opgeroepen te worden bij een ongeval of zo. Als ambulance personeel durf je het werk niet meer uit te voeren zonder 20 man ME. Bij brand al precies hetzelfde, terwijl die mensen er toch echt zijn om ons te beschermen en te helpen. En het dan vreemd vinden nadat ze zijn beschimpt bespuugt en uitgescholden of zelfs fysiek zijn geraakt en er een in hun nekvel te pakken hebben er dan met een mannetje of acht op gaan zitten. Even die rotte luchtpijp dicht. Frustratie en angst, omdat zij diegene zijn die met handen en voeten gebonden zijn, terwijl het toch juist andersom bedoeld was.
Handen af van onze hulpverleners!!! Hoor ik al jaren het slappe devies.
Je hand eraf als je aan hulpverleners komt. Die wil ik horen, en zien ook.
En niet nadat je tijdens je werk bekogeld bent geweest met illegaal vuurwerk en verrot gescholden door zo’n pismuiltje, drie dagen later de zelfde slappe niksnut weer vrolijk naar buiten ziet lopen met zijn middelvinger in de lucht. Ouders voed uw kinderen op, of neem anders muizen als je het niet kan. Rechters hou op met deze slappe rechtsorde, en straf gepast zodat oom agent zich weer een vent voelt. En word daar boven nou is een keer wakker in dat luie Den Haag, en zorg dat dat gebeurd waar het hele volk om schreeuwt. Of blijven we ons laten terroriseren door een klein clubje die de hele samenleving hier vergalt voor velen. Het lijkt mij in deze bizarre tijd toch verstandiger als de politie zich met het echte werk kan bezig houden. En ik ongestraft weer 7 Km te hard kan rijden.