Over(de)Klink

Daar stonden ze dan, Jac en Jack. Kleumend van de kou een longontsteking op te lopen, om in een recordtempo de sigaret naar binnen te zuigen.
Zou die sneue Klink er ooit bij stil hebben gestaan dat door zijn rookverbod hij er een enorm probleem bij heeft geschapen?  Longontsteking! volksziekte nummer één.
En het is nog niet eens winter.
Nee, niet alleen bij de verstokte roker, ook de niet roker, want die staan ook buiten. Daar is het meestal het gezelligst. We hebben nu dus een schone rookvrije horeca maar daar word echt de longkanker niet minder mee.
Rokers blijven toch wel roken. Hier en daar stopt er een, maar verderop begint een ander.
Ondertussen gaat de helft van de horeca naar de klote, de gezelligheid is ver te zoeken, en? Waar zijn alle grootsmoelen die, als er eenmaal een rookverbod was zij ook naar de kroeg zouden gaan. Ik heb er nog geen één gezien. Tuurlijk niet, de sneue gereformeerde zeikerige niet rokers kwamen nooit in de kroeg, en zullen dat ook nooit doen. Gewoon omdat het zevenzeikerige ongezellige mineraal nippers zijn. Van die mensen die alleen met het licht uit neuken. En geloof me, als ik tot deze verdrietige groep behoorde zou ik ook het licht uit laten. Want oei oei oei wat zijn ze lelijk.       
Een paar vrienden om mij heen zijn onlangs gestopt met roken, om uiteen lopende redenen. En zijn blij met hun eigen beslissing. Maar staan nog gewoon gezellig zonder te zeiken tussen de rokers in de sigaretten stank.
Want dat is nog altijd beter dan in een steriele kroeg, naar de goedkope Aldi luchtjes te moeten ruiken.
Van die Tena lady geurtjes, vieze zweetluchten
of onfris ondergoed.
Daar zou die lul van Klink eens wat aan moeten doen
Hoe?
Gewoon het rookverbod terug draaien, het houd de mensen van de straat, menig Garcon van de bedelstaf.
Rook maskeert alle ranzige luchtjes, en de gereformeerde
staatsgevaarlijke klootmongolen kunnen weer lekker ergens tegenaan zeiken. Want die vielen in een gat.
Voor je het weet gaan ze weer het één of andere belachelijke plan bedenken.
Dat vrijgezellen niet meer alleen mogen wonen, of dat er een wijn verbod komt, behalve voor die rukker die op het altaar staat. Voortaan mag er alleen nog klassieken muziek in de kroeg gedraaid worden.
Laat ik ze maar niet op ideeën brengen, de eenzame sneue enge stoffige onuitstaanbare stiekeme armetierige rukkertjes.

PS; Dit stukje is geschreven onder het genot
van vijf Camelen.
Nee ik typ niet zo snel.
En JA, ik rook veel.