Roltrap.

Terwijl ik heerlijk op het strand van Tenerife  met een ijskoude pils in m’n hand lag bij te komen van de vorige nacht. Ik had me in een dronken bui laten verleiden door twee veels te oude dames, die al drie jaar geen seks meer hadden gehad. Zag ik een soort van vlot naderen met iets teveel passagiers aan boord. Een beetje knullig werd het geval afgemeerd tegen mijn strandstoel. Er sprongen 18 luid lachende Afrikaantjes aan wal. Ze waren oorspronkelijk de reis met z’n 27 begonnen bleek bij navraag. Ik vroeg hen in mijn beste swahili’s of ze wat wilden nuttigen, Heineken klonk het in koor. Heineken vroeg ik verbaast, we zitten hier in Spanje hoor. Een hevige woordenwisseling die ik niet kon volgen brak los. Na een tijdje vroeg de langste:
‘Dus dit is niet Texel?’ Ik legde hun uit dat alleen het klimaat het verschil maakte. Enigszins bedroefd vertelden zij mij dat ze op weg naar Holland waren.
Ze hadden gehoord dat het daar zo mooi was, dat iedereen welkom was en je werd ontvangen met een huis en een uitkering. Klopt helemaal zei ik. Maar er is altijd een MAAR!!!
Stel je zit in het leger en je hoogste baas is een kletsmajor, die niets maar dan ook niets van militairen af weet.
Of je zit in een verplegingshuis vast gesnoerd omdat men geen tijd voor je heeft want de Bold is op de buis.
De aller lelijkste weduwe van Nederland Rochel Hazes spant een rechtszaak aan tegen haar eigen ouders omdat die wel de waarheid vertellen over deze verachtelijke lijkenpikker.
En net als ik wil beginnen over de cursus roltraplopen zie ik dat het vlot terug de zee in word geduwd.
‘Ga met ons mee terug riepen ze nog.’ Ik kan u wel vertellen dat ik in hevige tweestrijd stond. Als ik nou maar niet zo’n last van zeeziekte had.