Sneeuw in Augustus.

Groffliers 14 Aug 6.15 Domaine de I Arrohelle.
Daar zat ik dan s’ochtens vroeg met een kop koffie en een peuk te genieten van de eerste zonnestralen die door het eikenbos aankondigde dat het alweer een prachtige dat zou gaan worden.
De Freule lag nog heerlijk te dromen van 1 of andere brocanterie die wij nooit gingen vinden. Ik keek even op mijn telefoon maar wist al dat het tevergeefs was, geen bereik, geen wifi wat mij de eerste 2 dagen nogal onrustig maakte, maar op dag 3 vond ik het eigenlijk al een zaligheid. Even geen feestboek en andere poepelegein maar gewoon genieten van niets. Ik liep zelfs met de gedachten om er is helemaal mee te stoppen met dat feestboek maar wist ook dat als ik straks weer in het jachtige Holland was er weer anders over dacht. Maar voor nu was het even goed dat niets.
Nou niets, noem het maar niets die 10 verse molshopen die Monfred de Mol elke ochtend verspreid over het gazon ophoogde. Of meneer de Uil die nog een laatste groet bracht voordat hij een gat in de dag ging knapen. Een konijn dat arrogant mijn kant op keek en leek te willen zeggen, welke idioot hebben ze nu weer gevraagd om op het huis te passen. Ik keek arrogant terug en daarbij schalks naar de BBQ, waarna het konijn het braamstruikse binnenpad koos. Op nog geen dertig meter afstand trippelt een ree voorbij. Een fazant komt op veilige afstand even kijken of het konijn weer niet eens heeft lopen overdrijven. In de verte hinnikt een paard en aan de andere kant van het landgoed stapt statig een hert door het bos mij totaal negerend. Het is misschien druk deze niets op Domaine de I Arrohelle maar ik geniet met volle teugen. Niets dan alleen maar natuur om mij heen. Bij het 2e kopje koffie en de derde peuk begint het zachtjes te sneeuwen. Het sneeuwt in Augustus, daar had Prince een nummer over moeten schrijven, of zal ik het zelf doen. Mwa, misschien een ander keertje als ik wat meer tijd heb, want ik ben nu druk met niets doen.

Zachte witte pluizenbollen vervullen de blauwe lucht.
Mooie gedachten borrelen op nemen met mij een vlucht.
Tezamen dalen zei langzaam af naar lavendel en brem
Ik proef weer het goede en ben voor even helemaal zen.