Voor 1 x serieus.

Voor 1 x serieus.

De rede dat ik u met grote regelmaat bestook met onzin verhaaltjes, tenenkrommende anekdotes en belachelijke drumplaatjes, allemaal bedoelt om zogenaamd lollig te zijn, is simpelweg een uiting om het echte leven voor even aan de kant te zetten en hopelijk her en der een glimlach op iemands gezicht te toveren. Het leven is al geen lolletje en zo mooi is de wereld ook weer niet, maar als het bij mensen komt die mij nader aan het hart staan grijpt het mij toch elke keer weer bij de klote. Nou heb ik vele kennissen en vrienden genoeg zodat er ook met regelmaat slechte berichten tot mij komen. Ik schaam mij wel eens dat ik gewoon door het leven hobbel als een losgeslagen staatsgevaarlijke klootmongool zonder noemenswaardige voorvallen. Oké, er is wel degelijk iets mis met mij maar dat is met de beste wil ter wereld niet meer te repareren.
Ik haal altijd weer opgelucht adem bij een goed bericht en doe een vreugdedansje. Men mag weer een jaar wegblijven, of bepaalde waardes zijn nauwelijks gestegen. Maar het loopt ook wel eens door elkaar heen. Zo heb je net een gat in de lucht gesprongen van blijdschap en een paar minuten later voel je een ijzeren greep om je strot klemmen met alweer kut nieuws.
Het is zoals het is en dat is (hoe ouder ik word des te vaker je er mee geconfronteerd word) verre van leuk.
Maar dat wil godver pielekus niet zeggen dat er niet meer gelachen mag worden. Juist zoveel mogelijk. Lachen is het beste medicijn, al denk ik dat wijn een hele goede 2e is, maar dat vertellen ze je niet in het ziekenhuis. En daarom doe ik het maar, gewoon om even te vergeten.
Een bijdragen van weinig maar neem mij voor 1 x serieus en weet dat ik aan je denk en met je meeleef (die gene weten wel wie) en hoop dat ik je nog eens in de boot mag nemen, of samen op een podium. Gewoon ergens in Frankrijk in de zon, of hier in mijn haciënda met een mooie wijn. Ik wens jullie sterkte en veel kracht, jou in het bijzonder en vergeef mij mijn tomeloze lolligheid als zout in de wond.
Je moet maar zo denken, jullie zijn nog wel te redden.

Love you all.