Stikbeleid.

Stikbeleid.

Ik zat laatst buiten en zag mijn eigen spiegelbeeld in het raam en dacht, je kop ziet eruit zoals de wereld momenteel is. Moe, uitgeput en lelijk. Ik dacht eerst nog dat het kwam door de uitstoot van de lege vliegtuigen die mijn ramen bevuilt hadden. Maar toen ik goed keek bleek het de keiharde waarheid. Tijd om de boel te liften Mister Jack. Hier en daar een botox spuit erin. Dagje met de kop in de zon. 3 koppen linksdraaiende veganistische rozenbottel thee, en ik zou weer redelijk voor de dag kunnen komen.

Ging dat met onze wereld ook maar zo vlotjes. Lapte we die maar net zo snel weer glanzend als mijn Schiphol uitstoot ramen. Dat vereist leiderschap van de bovenste plank natuurlijk, daadkracht en spierballen. Maar dat is nu juist het punt, in plaats van een ferme wodka, drinken onze leider sinas uit een kartonnen bekertje. En in plaats van een welgemeende flinke boer te laten, zeggen ze sorry, heel vaak sorry, sorry sorry en nog eens sorry.

Ik vraag mij dikwijls af waarom wij dit alles collectief blijven pikken. Waarom wij niet massaal het binnenhof op stormen en de schandpaal, het vierendelen, en de guillotine in ere herstellen.
Heel simpel, het gaat te goed. Het gaat niet goed, verre van dat, maar we leven er wel naar, goed hé
Zolang wij maar 2 keer per jaar naar de kanarie pieterse weilanden kunnen, en onze wereldleiders regelmatig een welgemeend sorry uitbraken is er niets aan de hand.
Dat hebben ze geleerd op de academie van list en bedrog, bij de cursus” laat het gepeupel de pest maar krijgen”.

Rutte kan het zich allemaal niet zo goed meer herinneren. Boris J drinkt alles lacherig weg met foute schotse whiskey. En Bidden maakt zich tegenwoordig meer druk of hij het red met slechts 1 luier per dag. En zo kan ik nog wel wat ggz klantjes opnoemen, maar wat is het alternatief?
Trump? Brievenbus Bono? Het Kaagmens? Kuiper, die vind dat we het zelf maar moeten oplossen. Christianne v/d Wal die met het mes tussen haar tanden in het diepe gepleurd word en de rotzooi van Rutte 1, 2 en 3 mag opruimen? Het maakt geen verschil, ze hebben allemaal op de zelfde academie gezeten waar ouwehoeren om het ouwehoeren het devies is. Hadden ze maar half de daadkracht van onze boeren. Waren ze maar half zo begaan als onze mensen in de zorg. Woonde hun ouders maar in Groningen, het liefst met een toeslag. Misschien, heel misschien kwamen de koffers dan wel op tijd in en uit het vliegtuig.

Als je er als kabinet 4 jaar over doet om het handboek voor pedofielen te verbieden, en het dan nogmaals uitstelt omdat het zo ingewikkeld is. Dan kun je op je vingers natellen dat de grote vraagstukken waar het echt om gaat nooit van de grond komen. Het is tijd voor een nieuwe veestappel, een revolutie, vers bloed. Dus boeren burgers en andere landgenoten. Pak de zeis de giek of de kolenschop, en hop naar het binnenhof. Of moet u eerst nog op vakantie?