Crisis.

Crisis

Terwijl de Lp, Crisis? what crisis, van Supertramp op staat, lees ik over de zoveelste crisis die de samenleving genadeloos en keihard zal raken. Het pils van Heineken zou zo excessief omhoog gaan in prijs, dat straks een kouwe klets enkel nog door de elite geklokt kan worden. Misschien gaan ze dan eindelijk eens normaal praeten als die uilenzeik door hun kakker keeltje gegleden is.

‘Just a normal day’ Klinkt eruit mijn speakers, maar dat is het allerminst.

Woning crisis, Vluchtelingen crisis, Corona crisis, Arbeidsmarkt crisis, Opvang crisis, Regering crisis, Oekraïne crisis, Stikstof crisis, KLM crisis, Energie crisis, Boeren crisis, Schiphol crisis, Crisis in de zorg, Wateroverlast crisis, Brandstof crisis, Droogte crisis, Crisis Team crisis. En de ergste van allemaal, de crisis der crisissen, de horror, het geen wat mij door deze al infantiele zelf opgelegde problemen heen helpt, is op. Op? Ja hoe het zo ver heeft kunnen komen weet ik ook niet, maar de voorraad is op, leeg, foetsie, zomaar verdwenen. Teveel visite gehad misschien, of is mijn vrouw een stiekeme drinker? Is Beatrix net iets teveel over de vloer geweest? Zou er ingebroken zijn? Ik weet het niet, maar dat ik in een crisis van jewelste ben beland begrijpt u natuurlijk als geen ander, al hoor je hier dan gek genoeg niets over op het journaal.

Dus ik naar Stroe om bij mij favorieten wijnboer, verse druivensap in fles, in te slaan. Nou, dat deden er meerdere, ik stond met nog een paar duizend dorstige in een fuckin file van heb ik jou daar. Geen doorkomen aan en de paniek maakte zich al meester van mij. Dat word melk drinken vanavond, dacht ik. En dat allemaal omdat er in Den Haag teveel gesnurkt word, heel luidruchtig maar zonder inhoud. Ga terug naar Brussel en zeg dat ze de cholera kunnen krijgen met hun malle regels. Schaf die mega stallen subiet af, en maak er kleinschalige boerderijen van die wel op een eerlijke en fatsoenlijke manier boter kaas en eieren kunnen fabriceren. Laat de koeien vrolijk door de wei lopen. Weg met die vee fabrieken. Plaats hier bijvoorbeeld wijngarden voor aan, het liefst biologisch. Want, stelletje lamlullen/zweefteven in Den Haag, van al die fouten die jullie keer op keer met een schrale sorry proberen weg te wuiven, krijgt Sjek enorme dorst. En alle crisissen daar gelaten, als IK in een wijncrisis beland, dan is het boerenprotest nog maar een lachertje. (btw, ditiseenserieusdreigement)

Alle boeren en boerinnen succes vandaag, en proosten doen we dan een andere keer wel weer.

En geef ons aub nieuwe leiders die wel willen denken.

MJ.