Tegengas.

Tegengas.

Dames en heren, boeren burgers en transgenders.

Help Nederland door de crisis heen, en rij massaal door rood. Trap uw gaspedaal zo diep mogelijk in bij iedere flitspaal. Bel achter het stuur zonder gordel, zo blauw als een tientje, het liefst onverzekerd. En als u aangehouden word, scheld dan oom agent meteen helemaal de terring.

Dat is namelijk goed voor onze staatskas die al zo overvol is dat het over de rand klotst. Maar er kan altijd meer bij voor bijvoorbeeld hele nuttige en zeer noodzakelijke belachelijke uitgave.

Dat de boetes met de inflatie mee stijgen met 9 % is niet alleen een noodzakelijk kwaad, maar ook een keiharde schop in het kruis van het hele volk.

Dat het brood straks niet meer te betalen is door de energie prijzen. Of er mensen in de kou komen te zitten, is natuurlijk een hard gelach als jezelf met je dikke reet op een slordige 500 miljard aan gas zit. Oke, er sneuvelen wat vooroorlogse boerderijen waar je 20 jaar geleden al niet tegen de buitengevel aan kon pissen zonder dat de scheuren erin sprongen. Maar compenseer die paar schuddende dorpjes en trek dat gas uit die grond. Genoeg voor heel Europa de komende 10 jaar.

Maar nee, dat ligt politiek zeer gevoelig bij de wit neuzen van groen links, en de willie wortels van D66.

Terwijl men hier aan de ene kant in de rij staat voor schiphol, en aan de andere kant voor de voedselbank. Staan ze bij de buren in de rij voor een ouwe bes die eindelijk haar rust krijgt, althans, ze moest eerst nog even op tournee , hodseklots door het ganse land. Allemaal onder het toeziend oog van King Charlie de Slappe en zijn afgrijselijke vrouw Chlamydia.

Straks mogen we weer met z’n alle in de rij voor prik nr zoveel in dit rijkeluislandje waar we ondertussen de status hebben bereikt van Derde Wereld Land. Misschien kan de minima zich beter aanmelden in Ter Apel. En maar afgeven op Rutte, of dat het allemaal zijn schuld is. Maar staat er iemand op die zegt, en nu is het genoeg? Het volk bijvoorbeeld? Of zijn het alleen onze boeren die nog de ballen hebben om te protesteren? In de rij staan helpt niet, tegengas wel.

Ik weet, er is veel mis in dit land. Maar we zijn er zelf ook grotendeels debet aan.

Dus blijven we wachten op groen, of gaan we massaal door rood rijden?

Ik ben bang dat ik het antwoord al weet.

Het word een lange rij.