In de rij.

In de rij.

We staan wat in de rij tegenwoordig, of in de wacht, net wat u wil. Het is tenslotte dat je ergens op wacht, in een rij. In de rij op Schiphol, de vlucht duurt korter dan het inchecken. In de rij bij de voedselbank, want het gaat hier zo goed. In de rij bij Ter Apel, wachtend op een huis (hun wel) en een uitkering, natuurlijk de nieuwste I Phone zodat de rest van de familie het sein groen gegeven kan worden. De dagelijkse file niet te vergeten. In de rij als je de energie leverancier probeert te bellen om te vragen of ze helemaal van god los zijn geworden of zo. In de rij voor prik nummer zoveel.

Gek genoeg sta je in de supermarkt niet meer in de rij, en bij de benzinepomp valt het tegenwoordig ook wel mee.

Je kunt natuurlijk ook iemand inhuren om voor jou in de rij te gaan staan, een zogenaamde rijhoer. Of zoals wij vroeger in Bloemendaal plachte te zeggen, een attendsprostituee.

Vroeger stond ik ook wel eens in de rij, meestal om een kaartje te bemachtigen voor een of ander concert, dat was nog leuk. Tegenwoordig moet dat ook online waar je dan weer in de wacht word gezet.

Wanneer mogen we weer in de rij om te gaan stemmen? Ik ben bang dat dat nog even kan gaan duren, want de coalitie sluit netjes de rij, anders komen ze namelijk in de wacht.

Wachten duurt altijd lang. In een rij staan als lammeren naar de slacht is nooit fijn.
Maar er zijn er ook, wat zeg ik, hele volksstammen, die het vrijwillig doen. 8 Km lang was de stoet vanochtend om een snel knikje naar de kist te mogen geven. Links en recht een optocht van knikkenbollen. Sommige waren zo vermoeid dat ze niet eens meer wisten dat ze langs een kist strompelde.
Zou ze naar iedereen terug knikken? Of zou ze denken ‘laat mij for god sake is ff met rust ja.’ Zal ze bang zijn dat ze Diane tegenkomt, die nog een appeltje met haar te schillen heeft. Moet ze in de rij staan voor de hemelpoort? En wacht Freddy haar daar op?

Zit Wim Lex voor de buis zich af te vragen of ze voor hem straks ook massaal in de rij gaan staan. Of er voor hem straks ook zo’n belachelijke poppenkast gemaakt word. Hij hoopt natuurlijk van wel.
Maar eerst moet hij even met Maxima naar Engeland om in de rij te gaan staan om Charlie en zijn Cruella de hand te schudden.
Gaan ze eigenlijk via Schilhol? vroeg ik mij af. Kunnen ze meteen even in de rij gaan staan voor het afscheid van Dick Benschop.

Fijn weekend en rij voorzichtig.

MJ.