De attente vent.

Vrouwen willen verwend worden, het liefst elke dag maar zeker eens per week wat aan ‘de dag van’ veelvuldig te zien is. Er is altijd wel een dag waarop we de dames met een ruiker of doosje bonbons moeten verblijden. En waag het niet om het te vergeten want voor je het weet heb je een paar dagen pikstraf aan je broek.
Maar slaan de dames niet een beetje door zo langzamerhand? Ik bedoel in deze tijd van milieu bewustzijn zou het ook iets minder kunnen toch. Hoeveel kinderhandjes denkt u dat er nog steeds gebruikt word voor het vervaardigen van chocolade? Kleine knuistjes die 12 uur achtereen hazelnootjes moeten plukken in plaats van naar school te gaan. Maar ja, het is nu eenmaal de dag van de vroedvrouw, of de dag van de doktersassistente, de dag van het vrouwencondoom, of de dag tegen zwangerschapsmisselijkheid, en daar hoort natuurlijk een bonbonnetje bij.
Ik weet niet of de dag van de kroket er tegenwoordig iets mee te maken heeft maar deze valt op de zelfde dag als die van de aseksualiteit, dus mevrouw Hazes kan tevreden zijn.
De dag van de sekswerker, de dag van de betaalde liefde, de dag van de rechten van de sekswerker, dames kom op nou. Wel fijn dat daar weer een dag van de vrouwelijke hygiëne achteraan komt.
Ik snap zelf ook wel dat je op de dag tegen vrouwenbesnijdenis niet met een bosje tulpen aan hoeft te komen. Maar sla de dag van de migraine, de dag van de menopauze en de dag van het huwelijk niet over heren, en kom niet met een lullige vingerplant op de proppen want dan ben je zomaar in de dag van het heel hoog zingen beland.
Meisjesdag en Girlsday vallen niet op de zelfde datum, slim en uitgekookt. Dat hebben ze bekokstooft op vriendinnendag.
Ook de boerinnen kunnen er wat van, die willen zelfs twee keer per jaar in het hooi worden gelegd.
Valentijnsdag. De laatste keer dat ik de onfortuinlijke fout maakte om met een bos ruikers aan te komen op Valentijnsdag, sloeg mijn toenmalige vriendin mij met die zelfde bos gladiolen om de oren en zei venijnig dat ze liever had dat ik haar G spot eens zou vinden.
De dag van vrouwen in de wetenschap, de dag van vrouwen en meisjes in de ICT, en de dag van de vrouwelijke rechters, secretaressedag. Hou op, schei uit, er is zelfs een vrouwendag.
Of de steak en blowjobdag nu echt een vrouwendingetje is weet ik niet helemaal zeker maar laten we hem voor de zekerheid maar op de lijst staan.
Rokjesdag, wat mij betreft de mooiste dag van het jaar, staat dan weer niet in de lijst. Vreemd.
De dag van de Afrikaanse vrouw, de dag van vrouwen van kleur, ze verzinnen ook echt van alles.
En dan natuurlijk Moederdag. Waar je vroeger nog met een zelf gekleide asbak kon aankomen kakken kom je nu niet meer weg met een bosje bloemen, een doosje bonbons en een weekendje sauna.
Natuurlijk, vrouwen willen verwend worden, en dat mag, maar mag het wat minder.
U wist het waarschijnlijk niet, zelf hebben ze het er nooit over, en ook ik las eerst over de hele kleine lettertjes heen. Maar er bestaat ook een niet winkeldag. Dat wil niet zeggen dat jij niet hoeft te winkelen, natuurlijk wel schaap, dat geld enkel voor dames, dus hop naar de bloemenshop.
En zo kan ik nog wel even door gaan met dagen waarop de dames verwend willen worden met een bosje bloemen uit de verwarmde kassen terwijl hele gezinnen in de kou zitten.
Bloemen houden van mensen, nou echt niet, ze houden van water, en nog liever van de volle grond.
Vrouwen houden van bloemen, één van de meest milieu belastende bedrijfstakken van ons land maar daar hoor je nooit iemand over.
Ik zelf heb altijd wel iets in bloei staan in de tuin en dan zeg ik tegen mijn vrouw. ‘Kijk eens schat, hoe mooi de hazelaar bloeit. Speciaal voor jou, omdat het de dag van is.’

PS. Ik heb btw al twee jaar pikstraf.

MJ.