Je Suis Charlie.

Ik ben Charlie. Maar is dat wel zo? Omdat je weer in een of andere stille tocht je mond houd? Je profiel foto voor een paar dagen hebt veranderd. Het eens bent met de stelling van deze of gene die ook niet echt zegt wat hij denkt gedreven door angst. Alles word afgeroomd en men bedenkt zich eerst voor wat voor gevolgen het eventueel zou kunnen hebben. We hebben ons mond vol over vrijheid van meningsuiting maar in wezen zijn we een afgevlakt volkje.
Als Wilders roept minder dan is het land te klein. Als een Moslimbroedertje een filmpje op Fb zet dat hij niet achter de aanslagen staat klapt men collectief in de handen. Beide gedragen door het sentiment van de dag en ondertussen draait de politiekeleugenmachine op volle toeren door. De een zijn angst is de ander zijn vangst.
Natuurlijk bent u voor vrijenmeningsuiting, maar durft u nog wel? Durf je nog te zeggen wat je echt denkt? In een lied, een cartoon of op papier. Het antwoord is keihart NEE.
En dat geeft niks, ik neem het niemand kwalijk maar het is wel de trieste constatering zoals het tegenwoordig gesteld is in ons land. Over andere landen maar helemaal te zwijgen.
Maar zeg dan niet dat je Charlie bent. Je suis Charlie. Echt niet.
Je suis anxieux. Zet dat op je profiel foto, niet stoer ik geef het toe maar wel een waarheid.
Ik ben angstig. En terecht, het is ook precies wat ze willen, dat je in angst leeft.
Daar zijn al die kut religies op gebaseerd, klein houden, bang voor de duvel of iets van hogerhand. Ik zal niet zeggen dat alle rottigheid verdwenen zal zijn als er geen religie bestond, maar een vermindering van 90% durf ik wel te garanderen. Maar goed, dat is enkel een grote natte droom van ondergetekende en met mij gelukkig nog vele anderen.
Mijn laatste column JieeeeeeHaaaaaa werd maar weinig geliked en ik dacht, ben ik te ver gegaan? Maar toen ik achterin het dashboard van mijn blog keek, zag ik dat het wel heel veel keren was gelezen, ik begreep het, angst.
Als ik het leuk vind zegt dat misschien ook wel iets over mij.
Wat natuurlijk onzin is maar zover zijn we nu al.
Heel veel mensen gaan op Wilders stemmen, maar hoeveel durven er daar voor uit te komen?
Bijna niemand keurt de pijpcultuur in de roomse kerk goed, maar hoeveel hebben zich tegen deze sekte gekeerd?
Ik zit niet op stemmen te wachten, u mag het leuk vinden of niet, het interesseert mij werkelijk geen ene malle moer. Ik schrijf de waan van de wereld uit mijn kop, anders word ik nog gekker. En zonder angst, de enige angst die ik ken is de liefde en ook daar ben ik nog nooit voor weggelopen. Ik schrijf wat ik echt denk, wat ik echt vind, wat ik echt voel hoe bekrompen af en toe dan ook, maar altijd zonder angst.

Je suis Jack.