JieeeeeeeHaaaaaaa.

Natuurlijk gun ik een ieder zijn leugentje of zoals ze zelf zeggen, hun geloof. Een saai sprookje gebaseerd op een paar stoffige boeken die ze bijbel of koran noemen en zo ontiegelijk saai zijn dat geen mens het ooit fatsoenlijk heeft kunnen uitgelezen. En dat is jammer want aan het eind staat juist het enige echte interessante.
Het is maar een sprookje. The end.
Wie ben ik om het te verbieden maar zullen we het wel in de juiste context houden. Als ik behoefte heb aan sprookjes rij ik naar bv de Efteling, Euro Disney of Fantasialand Eigen keus en wanneer je maar wilt.
Dat kan toch ook met al die zogenaamde religies.
Kinders, vandaag doen we een dagje Vaticaanland, katholiekjes kijken en tosti’s smikkelen.
Moeders, hou op met zeuren, morgen gaan we gezellig een dagje naar de Klaagmuur in Jodenland. Nee ze hebben daar koek genoeg.
Schat we gaan op huwelijksreis naar Burkaland, trek je wel wat luchtigs aan.
En voor de vrijgezellen feesten hebben we de extremisten parken met (geen echte natuurlijk) Jieha strijders. JieeeeeeeeeeeeeHaaaaaaaaaaa op de moslim maagden.
En voor elk wat wils he, bij de een kan je je kind laten betasten door een struise pastoor. Ergens anders kan je je vrouw laten stenigen door een groepje geitenneukers. Verzin het en het is er. Prachtig al die parken, en goed voor de economie. Waar?
Nou laten we beginnen met Staphorst plat te gooien en daar een pracht van een Mekka te bouwen, die steen ligt er al en hoeft alleen nog zwart geteerd te worden.
Breek alle kerken, synagogen en moskeeën af, en we laten dat mixen tot een mooie Klaagmuur langs de grens.
Natuurlijk zal Burkaland niet winstgevend zijn daar er geen alcohol verkocht word. Maar dat maken de Tempeliers uit Vaticaanland weer ruimschoots goed. En anders dragen die diamant verkopers van de tempelberg vast wel hun steentje bij.
Zitten we alleen nog met die vreselijke Kaninefaten die politiek en religie met elkaar vermengen daar in het Haagse pluche. Tja daar zullen echt een paar koppen moeten rollen.
Staat en kerk gescheiden houden is hun eigen stelregel toch.
Dus losers van het CDA, SGP en CU je tas pakken en maak een keuze in welk park je de clown wilt uithangen.
Geen kerkklok die mij me nest meer uitluid op zondagmorgen. Geen schreeuwmoskee wat pijn doet aan mijn ogen. In plaats dat het bakken met geld kost, gaat de religie ineens geld opleveren. En het allermooiste van al die parken is, je hoeft er niet naar toe. Alleen als het echte leven je even te veel word ga je een dagje religie snuiven en je komt als herboren weer terug op aarde.
Spijtig voor de stilletocht liefhebbers en de witte ballonnen blazers, maar jullie zullen echt een andere hobby moeten gaan zoeken. Of moet hier ook een park voor komen?