Stoffige kerst.

Wat ik doe met de kerst? Nou gewoon het zelfde als de rest van het jaar. Genieten van wat mij gegeven is. Misschien iets meer rode als witte wijn, misschien iets dikkere sokken want ik ben niet zo van de kou. Maar verder geen poepelegein met mij. Voor Hollandse begrippen een mooi leven, voor iemand uit Aleppo de hoofdprijs. Voor mij geen opgesmukte boom in huis, ik zou er doodongelukkig de hele dag naar staren met de stofwolken van een verwoeste stad op mijn netvlies. Ook een sappige kalkoen voor in de oven gaat het niet worden. Is die wel eerlijk? Wat is nog eerlijk? Waar ligt de waarheid? De waarheid is dat we met zijn alle geschoffeerd en besodemieterd worden. We zeggen nee tegen Rutte maar met welk nut. Ik heb zelf op hem gestemd in de hoop de Partij van de Armoe buiten de deur te houden, en binnen de kortste keren lagen ze lekker lepeltje lepeltje. Wist u dat het O.M betaald word door de PVV om in hoger beroep te gaan? Man wat een kampanje, het filmpje minder minder minder waar zo’n bezwaar tegen is, komt dagelijks 7 x voorbij op een rustige dag, tijdens een procesdag minstens 10 x. Was er eindelijk een streepje glorie aan de horizon dat die pisnicht Badeend Arie een partij op zijn flikker ging krijgen zodat er voortaan geen geluid meer uit zou ontsnappen behalve een valse scheet. Blijkt het ook allemaal doorgestoken kaart te zijn. De heren strijken een zooi geld op en gaan samen in Ibiza de bloemetjes buiten zetten. Dus laat die kalkoen maar zitten, straks komt die uit Rusland. Het land van transgender Poetin die toch op een vrij eenvoudige en komische manier Bassie Trump in het zadel heeft geholpen. Samen met geitenhoeder Erdogan en Assad de barmhartige een oorlogje aan het voeren is of dat het een game is. En nee, ik wil ook geen Flappie op mijn bord als zelfs Y van het Hek op zijn eigen woorden terug komt als een Rutte in Brussel. Ik weet namelijk wat Joepie allemaal heeft uitgevreten met dat ouwe tering konijn. En daarom lopen alle behoeftige dames naar de spermabank in Denemarken. Er is hier enkel nog zwakbegaafd zaad. “Zelfs het zaad is niet meer te vertrouwen” kunt u straks lezen in het NRC geredigeerd door de Graaf. Het nieuws is geen nieuws meer en elke waarheid gelogen. Het is eigenlijk al gedaan met de mensheid maar we creperen nog even vrolijk door tot de triestheid zijn hoogtepunt heeft bereikt.
Mag je nog wel vrolijk zijn met zoveel shit om je heen? Kan je nog wel genieten van elkaar met zoveel onmacht? Smaakt dat wijntje met je vrienden nog wel lekker bij zoveel leugens?
Natuurlijk, juist nu, met dit soort dagen. Omdat een handjevol staatsgevaarlijke klootmongolen er een ongelooflijke puinbak van maakt in plaats van het goed met hun eigen volk en de wereld voor te hebben, wil nog niet zeggen dat ik in mijn eigen wijn spuug. Ik heb hier niet voor gekozen. En u, als ik mij niet vergis ook niet. Toch kan ik niet in een kerststemming komen, dat heb ik nooit gekund en dat zal ook wel nooit gebeuren. Gewoon het zelfde als de rest van het jaar, van de zomer misschien iets meer witte dan rode wijn.
Saai, ja ik weet het. Maar zo raak ik het vertrouwen in mezelf tenminste niet kwijt.
Somber, wel nee, ik lach nog elke dag.
Hier word van een NEE joviaal een JA gemaakt. Lachwekkende schaamteloosheid, meer niet.
Maar in heel veel plekken op de wereld word van een Nee, een Niets meer gemaakt. En dat is soms best veel als je toch al niet zoveel had. Al is de helft maar de waarheid, al is het meeste gelogen. Dan nog is het heel erg diep en diep triest gesteld met onze leiders. Maar zo is de mensheid nu eenmaal. Een onverdraagzame egoïstische leugenachtige zieke bacil die met kerst gezellig rond de boom zit na te puffen over een zwartepieten discussie. Wat zal Wim Lex straks zeggen? Gaat de paus nog “bedankt voor de bloemen” roepen? En weer door met de zwanenhals gevuld met druiven.
Zijn we nog te redden? Nou zolang de mieren het beter doen als wij zeker niet. En als we Imagine van John Lennon op 1 gaan zetten in de top 2000 gaat het zeker niet lukken. Nee,
All you need is love van de Beatles.
Het is simpel en alomvattend.
All you need is love, love. Love is all you need, love is all you need. Love is all you need, love is all you need. Love is all you need, love is all you need.
Meer heb je echt niet nodig.
O ja, Wijn. (maardasvanzelfsprekend)

Maak er wat moois van. Love you all.