Vriend van vroeger.

Vriend van vroeger.

Ach ik ben wel vaker in mijn leven bedreigt door deze of gene, en de meeste heb ik lachend weggewuifd. Loze woorden van een infantiel neem ik nooit serieus, en indruk wekt het al totaal niet.
Zo kreeg ik nog eens doodsbedreigingen van mijn oude bandmaat die ik volgens hem onjuist bejegend had in mijn eerste boek. 1 telefoontje later bood hij zijn excuus aan en ik heb nimmer meer van hem gehoord, niemand trouwens.
Mijn ex vrouw dacht in een opportunistische bui dat ze mij er ook wel onder kreeg met het dreigement dat ze mij zou verlaten als….. 2 dagen later ging ik er zelf vandoor.
En nu kreeg ik het bericht op mijn telefoon dat Ed en Mo wel even bij mij langs kwamen. Ik ken ze niet maar waarschijnlijk van die zware jongens die je vingers breken zonder met hun ogen te knipperen.
De gene die het bericht stuurde was nota benen mijn vriend, althans tot toen. Hoe wanhopig en triest moet je zijn om die gene te bedreigen die al ruim een jaar je reet red terwijl ik er zelf geen vlees op heb. In eerste instantie was ik van plan om naar hem toe te rijden en hem met zijn valse tanden de trap af te trekken zodat hij de rest van zijn leven door een rietje kon vreten.
Maar ach, na 2 sigaretjes, 7 godvers en een wandeling met Diesel bedacht ik mij dat hij het niet eens waard was. Dus belde ik hem op en vroeg waar hij in godsnaam mee bezig was.
Het probleempje was al gauw opgelost al had ik liever dat hij naar mij toe was gekomen inplaats van te gallen op Fb en mij dreig berichten te sturen.
Een vriendschap naar de klote om werkelijk niets wat niet valt op te lossen maar wat door drank en wanhoop gevoed werd. Scheld me uit voor klootzak, spuug in mijn wijn of zet me te kakken in een volle kroeg. Maar bedreig mij, of mijn naaste godverdomme nooit en te nimmer. Heel slecht voor je gezondheid. Nu hoef ik in deze niet veel te doen want hij is al heel lang bezig zichzelf naar de kloten te helpen. Alleen nu dan ook zonder mij, who’s next? Misschien dat Ed en Mo redding brengen in zijn sneue leven, maar ik ben er klaar mee.
Dus weer 1 in het lijstje van Vrienden van Vroeger.
We maken allemaal fouten, we zeggen allemaal wel eens iets waar je later spijt van krijgt. En sorry zeggen is helemaal niet zo erg. Maar je eigen (vriend) bedreigen! Sorry hoor, maar daar is geen sorry voor. Daar zijn maar 2 woorden voor. Fuck you, met een hele dikke middel vinger.